„HORTENSIUS” vs. Vasile Gogea

Prietenul Vasile Gogea îmi trimite trei file din trecutul său scurt-circuitat de Securitate. Este vorba de un material furnizat Securității de o „sursă științifică”. Materialul se referă la câteva cărți confiscate de Securitate de la Vasile Gogea pe când acesta din urmă devenise „obiectiv” al unui dosar de urmărire informativă – DUI.

În material nu este pomenit numele lui Vasile Gogea, dar mâna de ajutor științific oferită  Securității de sursa „HORTENSIUS” a jucat un rol important în tulburarea vieții prietenului meu. 

„Au existat nişte specimene mai curăţele de informatori, folosite ca surse de specialitate, care dădeau, adică, o bază  ştiintifică abuzurilor pe care Securitatea urma să le săvîrşească.”, îmi scrie astăzi Vasile Gogea. După care adaugă: „…aceşti informatori ar putea fi numiţi „DE LUXE” „.

Ce aș mai putea să adaug?

Ah, uitasem: vina „obiectivului”. Citiți nota olografa semnata de Lt. mj. Herța Ghe. :

„Obiectivul este în căutare permanentă a unor lucrări ale autorilor citați, expune ideile acestora în sens apreciativ și de convingere în discuțiile cu caracter filozofic pe care le poartă.”

Al dracu’ tovarășul obiectivu’

 

 

 

Reclame

Etichete: , ,

34 răspunsuri to “„HORTENSIUS” vs. Vasile Gogea”

 1. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran, Vasile Gogea

  Dom`le, dar acest Hortensiu este un adevarat filosof el insusi! I-ai cerut si numele adevarat, Vasile? Cine stie ce cariera o fi avind acum! Si te pomenesti ca va fi devenit filosof idealist!

 2. Dorin Tudoran Says:

  @ Liviu Antonesei

  Nu este nici o indoiala – „HORTENSIU” este parlamentar si protopop.

  Fusese convocat sa-i citeasca lui Catalin Voicu din Biblie sau din Palia de la Orastie („exemplarul” din posesia lui Vadim), dar a gasit celula goala (asa spune unu’ in Adevarul).

  In Guvernul Boc al XIV-lea, va scrie (pentru Ministrul de Interne Boc al XV-lea), din nou, note informative dar de data aceasta sub pseudonimul „HORTENSIA”.

  Le va semna „PAPADAT BENGESCU” si le va da anonime…

  Ca nimic nu se pierde, totul se transforma! Zi buna, fug la citit.

 3. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran

  O evolutie pe masura! Spor la citit. Eu ma duc la ore.

 4. Vasile Gogea Says:

  @Liviu Antonesei
  Desigur, stiu exact cine este „Hortensius”. Un respectat profesor al UBB, Facultatea de filosofie.
  Problema grava, tragica, pentru mine a fost urmatoarea: prins intre „notele informative” ale unor colegi si prieteni apropiati despre ce „citesc, vorbesc si detin”, si „notele stiintifice” ale propriilor tai profesori, evident ca nu mai aveam nici un „teren” pe care sa ma retrag.
  (Chiar acum ascult pe Radio Romania cultural un anumit individ care vorbeste despre Cluj, revolutie, N U, Calin Nemes de undeva din State!)
  Inca ceva: „obiectivul” eram eu!

 5. Vasile Gogea Says:

  Vreau sa mai semnalez ceva: „nota” e din 1976: profesorul Boboc e aici prezent ca un „periculos”! Nu exista Liiceanu, Plesu ca sa nu mai vorbesc de toti putosii care au aparut dupa aceea.
  Dar, D-l Liiceanu l-a atacat pe profesorul Boboc dupa Revolutie si a „mobilizat” studentii impotriva lui.
  1976 e anul mortii lui Heidegger:stiu exact data- eram in arestul securitatii din Cluj. Nu stiu (de fapt, stiu!) unde se afla la exact acea data D.l Liiceanu.
  D.l Tismaneanu tocmai publica „Noua stinga si Scoala de la Frankfurt”. Cu numai doi mai devreme, Andrei Plesu publicase „Calatorie in lumea formelor”.
  Faptul ca unii am „ratat” si altii „au marcat” nu trebuie sa ne alimenteze
  frustari infinite.
  Dar, nici nu poti, la infinit, sa accepti „lectiile” unor neciopliti protapiti in jilturi culturale, fara nici un fel de alte merite in afara de… „gelatina” din care sunt construiti!

  • 0RT0D0X Says:

   Dom’le, în lumea mea, Plesu & Liiceanu trec drept elită autentică… Iar toţi cei care-i atacă – nişte frustraţi supăraţi pe succesul lor binemeritat !

   Eu ştiu că nu-i aşa, din două motive postdecembriste : serviciile proaste dar scumpe ale Editurii Humanitas şi calitatea submediocră a Revistei Dilema.

   Dar chiar „colabo”, parcă nu-i văd !

 6. 0RT0D0X Says:

  Dom’le, în lumea mea, Plesu & Liiceanu trec drept elită autentică. Iar toţi cei care-i atacă – nişte frustraţi supăraţi pe succesul lor binemeritat !

  Eu ştiu că nu-i aşa, din două motive postdecembriste : serviciile proaste dar scumpe ale Editurii Humanitas şi calitatea submediocră a Revistei Dilema.

  Dar chiar „colabo”, parcă nu-i văd !

 7. Dorin Tudoran Says:

  @ ortodox

  De acord.

  De altfel – chiar daca in aceasta privinta opiniile lui Vasile G. si ale mele sunt diferite – nu cred ca Vasile G. a afirmat ca dnii Liiceanu si Plesu au fost „colabo”!!!

 8. Vasile Gogea Says:

  @ORTODOX
  Niciodata, nicaieri n-am afirmat ca cei doi numiti de d-voastra ar fi fost „colabo”. Eu puneam in discutie un anumit tip de asumare a unor perioade dificile din istorie, cita „fiinta” (termen drag d-lui Liiceanu) angajezi intr-o confruntare si cit „discurs” (eventual, despre „ingeri”) esti dispus sa risti.Asta e tot. Cit despre „frustrari”, as fi ultimul care sa am asa ceva: mi-a dat Dumnezeu tot ce-mi e necesar.

  • 0rt0d0x Says:

   @ Vasile G & Dorin 2

   Atunci, nu e puţin … „montanism” în atitudinea dvs. ?

   Vorbesc de secta aceea, care nu-i mai considera creştini pe cei care evitaseră „cununa mucenicească”.

 9. fumurescu Says:

  @ Vasile Gogea – „individul” acela are un nume (Fumurescu) si un prenume (Alin) si le cunoasteti pe amandoua. N-am inteles care va e supararea? Ca vorbesc despre revolutie? Despre Calin Nemes? Despre NU, la care am fost, nu doar membru fondator ci si redactor-sef? Ca vorbesc „din State”? Va reamintesc ca si Dorin Tudoran tot din State „vorbeste”:) Sau sugerati cumva ca as fi fost vreun colaborator, beneficiar al comunismului?

  • Dorin Tudoran Says:

   @ fumurescu

   Nu cred că Vasile G. e supărat pe noi, ăștia „din State”, că vorbim; cât o să mai vorbim, că, într-o zi, s-ar putea să ne plictsim de vorbit…

   Cât despre colaborator și beneficiar al comunismului, nu cred că Vasile G. tocmai pe dvs. vă bănuiește de așa ceva…

   În altă ordine de idei – dar tot fixe! – tocmai vroiam să postez ceva sub un articol al dvs. Îmi pare rău că v-ați făcut prea multe iluzii în legătură cu PDL. Recunosc însă că fără iluzii, n-am rămâne decât cu „fața locului”, și cum spunea (citez din memorie) o poetă „Am fost la fața locului și fața locului era cam tumefiată” .

   Cele bune și încă aștept Labradorul!

  • delaepicentru Says:

   @Dorin Tudoran

   De militantism mă puteţi suspecta pe mine. Însă, la rîndul meu, fire ceva mai practică (observator al gîndacilor de bucătărie) am avut grijă să pun cîteva „empiruţe”, cîteva momeli, prin care să-mi dau seama ce, şi cît, pot aştepta de la protagonişti.

   Alin Fumurescu nu este omul care să-şi pună iluzii în cîrca vreunui partid politic. Fără supărare, cred că percepţia vă este distorsionată de propriile mefienţe, dacă nu proporţional cu pătratul distanţei, cel puţin cu rădăcina ei pătrată.

 10. Vasile Gogea Says:

  @D-le Alin Fumurescu
  D-voastra aveti – prin reactiile nervoase – darul de a ma destinde. Nu aveati cum sa fiti „beneficiar al comunismului” (capcana in care n-o sa ma prindeti tocmai pe mine), D-voastra sunteti „benefeciar” al post-comunismului. Tocmai asta ma face sa fiu mefient cind va ascult vorbind despre Napoca Universitara (apoi NU), despre Calin Nemes fara a aminti nimic despre context (uman, social, institutional).
  In rest, a va aseza (doar geografic) alaturi de Dorin Tudoran (ca de altfel, cum bine lasati sa se inteleaga, si alte citeva zeci de mii de romani) nu va
  confera o statura de natura sa ma impresioneze in mod deosebit.
  Va doresc mai mult succes la studentii D-voastra!

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Vasile Gogea

   Cred ca unul ca mine nu se afla doar geografic in acelasi loc cu dl Fumurescu.

   Si-apoi, ni se intampla multora – si de multe ori – ca vorbind, pe scurt, într-o emisiune de radio, sa nu avem suficient timp pentru a contextualiza suficient. Uneori reusim, alteori – nu, dar nu cred ca in cazul dlui Fumurescu este vorba de uitare-cu-program.

   Numai bine, fug în oraș…

 11. fumurescu Says:

  @ Dorin Tudoran – sper sa aveti dreptate (cu Vasile Gogea, adica:). Cat despre PDL, da, se cam tumefiaza la fata, ce-i drept – dar in conjunctura de atunci mi se pare in continuare ca am facut cea mai buna (sau mai putin proasta) alegere. Sper sa nu fie vorba despre un banal refuz al realitatii. Dupa cum vedeti, cand e de criticat, critic.
  N-am uitat de Labrador:)

 12. Dorin Tudoran Says:

  @ fumurescu

  Nici vorba, nu cred că ați investit prost. Nefericirea este că nu există nici „bonduri”, nici „stocksi” pe piața politică românescă în care să investim cu mai multă liniște. Mi-e teamă că refuzul realității există – și nu de azi, de ieri si tot teama mi-e ca nu se va scapa de el maine, poimanine…

  Fereasca Dzeu., n-am zis ca nu-i criticati. O faceti mereu cu promptitudine si cu dreptate, dar unii se dau surzi.

 13. Dorin Tudoran Says:

  @ delaepicentru

  Mefienta este mama intelepciunii; mai ales pe vremuri de restriste, cum sunt cele de azi.

  Sa inteleg ca „protagonistii” fiind cei ce scriu pe aici sunt observati de catre dumneavoastra ca niste gandaci de bucatarie?

  „Empirutele” si momelile le-ati pus aici, sau in bucatariile gandacilor politici?

  Oricum ar sta lucrurile, observatie placuta si o informatie pe care ne-o puteti oferi: se-anunta vreun cutremur serios prin Vrancea, ca doar acolo este epicentrul tuturor cutremurelor; parca si dl Virgil Magureanu a fost candva exilat acolo. Mai sunt Focsanii in Vrancea sau s-au mutat in Cartierul francez din Bucuresti?

  Cele bune.

  • delaepicentru Says:

   Drace! Acum văd că am fost cam echivoc. Iertaţi-mă.

   Prin protagonişti nu m-am referit la cei ce scriu aici, ci doar la persoanele din politica românească, cele cărora vă temeaţi că Fumurescu le acorda la vremea respectivă un credit prea mare. Tot la ele mă refeream şi cînd invocam instrumentele de testare. De altfel, însuşi blogul meu cuprinde cam toate concluziile provizorii rezultate din empiruţe.

   Cît despre nick-ul meu, de inspiraţie geometrică, el are mai multe „mituri fondatoare”. Vi le pot descrie pe scurt. Îl puteţi alege pe cel mai simpatic.
   1) Unul din strămoşii mei se trăgea din Vrancea, de pe Valea Zăbalei, unde epoca fierului a început cam prin deceniul 7 al secolului trecut.
   2) Locuiesc într-o arie epicentrală de natură antropică.
   3) „dela-” este o particulă de nobleţe, ataşată autoironic.

   Alte raţiuni:
   Fiind totuşi epi-centru, iar nu hipo-centru, arăt că nu am nimic de ascuns. Nu în ultimul rînd, am compus cuvîntul în aşa fel, încît, o eventuală căutare dîrmonică pe net să fie parazitată cît mai puţin de alţi semnificanţi.

  • delaepicentru Says:

   Domnule Tudoran, mi-aţi şters replica de la ora 16, din eroare (se mai întîmplă), bătea prea departe cîmpii, sau aţi ţinut să aveţi umtimul cuvînt?

   Dacă aţi şters comentariul înainte de a-l citi, vreau doar să repet că empiruţele mele nu au avut ca obiect opinii exprimate de vreun corespondent de-al dv. de aici.

   Vă mulţumesc.

 14. Vasile Gogea Says:

  @Dorin Tudoran
  Primesc indatorat tandra ta atentionare. Mai ales ca si eu „am vorbit” de citeva ori „din America”, mai mult sau mai putin bilbiit…
  Dar, ce sa fac: „geografia” mea are deja „formele de relief” trasate.

 15. neamtu tiganu Says:

  Dorin Tudoran spune:

  aprilie 13, 2010 la 12:56 PM | Răspunde
  @ fumurescu

  Nici vorba, nu cred că ați investit prost. Nefericirea este că nu există nici “bonduri”, nici “stocksi” pe piața politică românescă în care să investim cu mai multă liniște.
  ––––––––-
  Nea Dorine, se cunoaste ca nu te pricepi la bursa, cu „bonduri” si „stocksuri” se pot cistiga bani frumosi, sau se pot pierde multi bani, chestia e sa cumperi si sa vinzi la timp. Ti-am povestit cum am cistigat bani frumusei cumparind si vinzind actiuni GABRIEL RESOURCES? Si asta urmarind alegerile din Ro!

  • Dorin Tudoran Says:

   @ neamtu tiganu

   Stiu ca nu ma pricep, dar vorbeam de investitii politice nu economice.

   Stiu si despre Gabriel Resourses, chiar mai mult decat iti inchipui.
   In ce te priveste, cred ca ai cistigat bani frumosi cumparind GR, dar cred ca bani si mai frumosi ( cam de vreo mie de ori mai frumosi ca ai tai!) a castigat Videanu si altii… Vezi ca stiu?

 16. Dorin Tudoran Says:

  @ delaepicentru

  N-am sters-o. Incerc sa vad unde si de ce s-a dus…

  • delaepicentru Says:

   Vă mulţumesc. Cred că e platforma, bat-o vina. Încă o dată, scuze pentru lungirea inutilă a firului.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ delaepicentru

   Facem niste schimbari pe la sfarsitul saptamanii. Poate platforma – sau ce-o fi ea – va functiona mai rational.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Vasile Gogea

   Maitre,

   Glumeam, faceam haz de necaz, fiindca – dupa cum observi – in multe locuri prin media victimele au fost tortionarii si tortionarii au fost victimele/”obiectivele”, „elementele”…

 17. Dragos Says:

  @ Vasile Gogea

  Acolo unde răutatea este otrăvitoare, mărginirea este devastatoare.

 18. Dorin Tudoran Says:

  @ Vasile Gogea

  Evident ca „obiectivul” erau tu, dar ast era si este o perceptie pur subiectiva, nu?

 19. Vasile Gogea Says:

  @Dorin Tudoran
  Am reintrat ceva mai tirziu dar, desi as vrea sa nu par nepoliticos neraspunzind amfitrionului, nu ma dumiresc cu intrebarea:fireste, este vorba despre „obiectivul” care face subiectul DUI – „Osanu”, respectiv subsemnatul. Perceptia „pur subiectiva” a cui si a ce?
  Maitre, help! Un pic „more specific” sa clarificam.

 20. divanuriletomitane Says:

  COMENTARIUL 6 saptamanal, din data de 15 aprilie 2010, ref. la materialele d-lui Dorin Tudoran de pe blogul sau si comentariile aferente lor din saptamana anterioara, 4 apr. – 11 apr. 2010 :

  1. Dorin Tudoran, « Sfanta demagogie », 5 aprilie 2010 :
  – ” Sfânta demagogie, aşa se intitulează cel mai recent editorial postat pe blogul său de Varujan Vosganian, …..Vă las pe dumneavoastră să judecaţi dacă dl Vosganian are dreptate ori nu. „

  2. Dorin Tudoran, @ ovidiu : „ In opinia mea, toti cei ce au condus Romania dupa 1989 au amanat “strategic” decizii foarte importante. „

  3. divanuriletomitane : „ Interventia lui Varujan a reusit sa depaseasca nivelul « masei critice » …., de aceea intervin in afara timpului alocat comentariilor mele saptamanale.” / Ref. la cele 2 repere concrete din text….: 1. Legea lustratiei sustinuta de Mona Musca si Eugen Nicolaescu. La Mona Musca nu mai trebuie adaugat nimic. Eugen Nicolaescu, inainte cu o zi de a fi schimbat directorul Nani de la Antibiotice Iasi ( prin 2008 ), s-a intalnit la Poiana Brasov cu distribuitorii si producatorii internationali de medicamente, ce asteptau „privatizarea” SC Antibiotice …, care vedeau in directorul Nani un dusman ( tot atunci Varujan explica la Iasi intr-o conferinta de presa ca bugetele duc lipsa de bani….). Poate ca nu „se” urmarea „:vinderea tarii” strainilor ( in 2008…, prea tarziu….), dar nici SIF-urile nu se simt prea bine pe pietele emergente si puternic concurentiale….Voiam sa scriu pietele…autohtone, dar mai bine las asa…In aceste zile, Eugen Nicolaescu, deputat de Calarasi, intervine in Alba intr-un proces legat de Rosia Montana., in momentul in care Registrul Comertului trebuia sa verifice autenticitatea majorarii de capital social initiata de Gabriel Ressources. Interventia lui Nicolaescu a oprit verificarea la Registrul Comertului ( care avea si mijloacele si responsabilitatea de a o face ) iar actiunea ( de verificare a autenticitatii majorarii de capital ) s-a mutat de la Registrul Comertului la instanta de judecata, ceea ce a determinat statul roman, sa vina si el cu o contributie cash de cateva zeci de milioane de dolari, pentru partea sa din capitalul social ( ideal capital de lucru pentru „investitori” )…. 2. Ref. la (ne)acordarea de despagubiri prin Fondul Proprietatea ( odata cu aparitia sa nu s-au mai dat despagubiri, ci actiuni la Fond, ceea ce in lipsa unei cereri adecvate a dus la micsorarea drastica a valorii despagubirilor ), cele 2 mld. de Euro care ar mai fi de platit, ar reprezenta ultima cheltuiala ce ar mai putea fi suportata de la buget…. Acest capital insa, transformat in actiuni la Fondul Proprietatea, poate fi interesant pentru „vizionarii” tranzitiei romanesti…..Cred ca intre timp a inteles si Thedor Stolojan care-i treaba cu Fondul Proprietatea ( la infiintarea sa, era nedumerit….).

  4. Dog’s Owner : „…In conditiile actuale mi se pare corecta atat plafonarea despagubirilor cat si prudenta in privinta cresterilor salariale si a cheltuielilor bugetare…”

  5. Shadow, @ apropritar de catelus : „Este normal sa existe un “plafon” al despagubirilor. Dar un plafon de bun simt si nicidecum de lipsa de bun simt asa cum a fost stabilit de catre guvern care “culmea” ataca in instanta propria efectele propriei “legi”.

  6. Dorin Tudoran, „ Nota cu trei nume”, 6 aprilie 2010 : -„Semnalez aici apariţia revistei Timpul….. încă un număr excelent al revistei de la Iaşi.”

  7. divanuriletomitane : „ Nu inteleg insa de ce nu se preia de la Virgil Madgearu ideea ca taranismul nu se refera doar la tarani, ci si la acele grupuri sociale care se considera marginalizate. ……..ajungand anul acesta la C.R. Motru, aflu stupefiat ca acesta, in “Românismul, catehismul unei noi spiritualitati”, are o abordare extrem de pragmatica a intereselor Romaniei in lume ( extrem de actuala si necesara si azi ). ….….Nu exclude nimic, nici fascismul, nici sovietismul, nici national-socialismul, nici democratia, nici liberalismul….Continua insa intr-un mod original, extrapoland ideea panslavista, considerand ca fiecare stat poate veni cu aportul sau in concertul natiunilor….Conceptul sau s-ar putea denumi acum pannationalism…”

  8. Vasile Gogea, @ divanuriletomitane : „….a scapat o nefericita expresie: “solutia finala”, care chiar daca este folosita in alt context tot are aceasta “vocatie” istorica de a face sa reverbereze ecouri pe care nu le-am mai dori auzite.
  ….acestia “trebuie” sa ramina intr-un con de umbra atita vreme cit “imperialismul” liicean va controla (in ciuda atributului de “tinichigiu” acordat de primul barbat al tarii) piata “cartii de valoare” din Romania. „

  9. divanuriletomitane : „….Ref. la „solutia finala”, aveti dreptate, si eu am avut rezerve serioase in a lasa sa-mi treaca formularea. Sunt insa inca socat de re-citirea partiala a lui C.R. Motru. Pur si simplu repetam istoria ! Si daca un scelerat ca Hitler a putut lua mintile unei natiuni intregi, iar celalte natiuni mari au intevenit doar cand au fost direct prejudiciate ………..Intreaga omenire ar trebui sa studieze cum e posibil sa-ti pastrezi ratiunea, curajul si forta de actiona pentru a-ti salva tara de la dezastru. O singura voce macar nu s-a oprit in dreptul lui Klaus von Stauffenberg….. Nu doar importuri de sisteme si nu doar demagogii autohtoniste, pentru tarile mici, si nu doar ipocrizie pentru tarile mari ( de la „perfidul Albion”, sa ajungem la perfida SUA, sau perfida UE….? )…..„Imperialismul liicean „ nu poate rechizitiona Adevarul. Multe comori de cunoastere adevarate pot veni si de-acolo, de la „imperialisti”….Pentru viitor insa, conteaza mult acea „masa critica”….

  10. raduhumor : „Ma mir ca nimeni n-a remarcat pana acum curajoasa luare de atitudine a lui Gabriel Andreescu „

  11. Vasile Gogea : “Imperialismul” cultural al d-lui Liiceanu se traduce prin folosirea celei mai puternice infrastructuri de difuzare de carte de catre cea mai mediatizata editura cu (abuziv, uneori) cele mai multe “exclusivitati” pe opere si autori de prestigiu DOAR DINTR-O SINGURA “FAMILIE”: aceea etno-spiritualista, cu “reflexe”fundamentaloide odata cu obstacularea altor “programe” mai apropiate nu numai de “rationalism”, dar si de “ratiunea zilei”.

  12. Victor L : „Referitor la “imperialismul” “liicean”: Secretarul Academiei suedeze enervat de acuzele pentru felul cum se acorda Premiile Nobel a spus senin : daca nu va convine puteti sa infiintati un Premiu si sa il acordati cum credeti. „

  13. Dog’s Owner : „Sunteti liber sa nu cumparati cartile editurii si sa-i indemnatii si pe altii sa nu le cumpere, iar apoi sa infintati (singur sau cu o parte din marea de contestatari ai lui Liiceanu) o editura concurenta. E greu? Stiu ca e greu. E aproape imposibil. Probabil ca d-voastra considerati ca e greu din cauza monoplului imperialist si a inegalitatii de sanse. Eu cred ca dimpotriva „

  14. peter : „…De altfel, aproape toti libertarienii si ideologii romani ai Pietei fara Stat ocupa functii publice si n-ar supravietui nici o saptamana in economia pe care o teorizeaza. Ceea ce e valabil si pentru toate institutiile culturale/ de cercetare pe care le conduc si care sunt, de obicei, subordonate politicului. Ca sa nu mai vorbesc de universitatile de stat sau private. Aceasta situatie face din providentialismul Pietei o ideologie a carei functie principala e mistificarea & confuzionarea celor care n-au acces la sfera deciziilor „

  15. Dog’s Owner : „…Forumul de la CERTOCRAȚIA? Hm! Eu am avut impresia ca-i un blog. Forumul e la NEPTUN. Ca s-au amestecat lucrurile de tot, de tot. „

 21. Vasile Gogea Says:

  @Dorin Tudoran
  M-am linistit! Mi-era teama ca nu inteleg bine. Trebuie sa recunosc, insa, ca nu prea mai am „stoc” de simt al umorului.
  Unul dintre „ofiterii operativi” in „caz”, mi-a marturisit dupa 1990 ca el, de fapt, „m-a protejat” – ca si pe alte „obiective”, la fel de nerecunoscatoare
  de altfel!
  Ca sa vezi, eram in pericol si pericolul nu era acolo unde credeam eu!
  Ai dracu’ rusi!!!
  Ma puneau in insectar si nici nu apucasem sa ies din crisalida…

 22. Florin Iaru Says:

  @Dorin, gîndeşte-te cît i-ai chinuit. În timp ce tu făceai şi spuneai ce credeai, ei trebuia să asude: să te urmărească, să te descrie, să te catalogheze, să te transcrie, să colaţioneze, să raporteze. Fireşte, pe bani! Dar… Dar oboseala, neodihna, grija că vei duce ţara de rîpă nu se pun?
  Aşa că, te rog, ia să reconsiderăm: cine a chinuit pe cine?

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Florin Iaru

   ma chinuiesc sa termin o carte despre si cu baietii astia de i-am „chinuitara” tot noi… Sper sa postex cate ceva maine sau la inceputul saptamanii viitoare.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: