UN TEXT FOARTE INTERESANT

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7011757-guvernul-boc-isteria-epurarilor.htm

Anunțuri

Etichete: , , ,

13 răspunsuri to “UN TEXT FOARTE INTERESANT”

 1. maria Says:

  dle Tudoran

  Incepeti sa plictisiti, chiar si in internet….

 2. Dorin Tudoran Says:

  @ maria

  Pai, gasiti altceva mai amuzant de facut. Daca va plictisiti si acolo, reveniti. Cele bune.

 3. Shadow Says:

  @DT

  E pai vedeti ca acum deveniti si plictisitor :-). Eu personal nu mai cred in ce spune dl tapalaga de multa vreme. Are si dansul „mici furii” ba cu eba ba acum cu epurarile dar e parte „activa” a unuii „curent” politic. Si nu pot sa uit un articol scris de dansul despre dl Daniel Daianu. Numai nu l-a acuzat ca a „supt lapte” de securist in tinerete, in rest… Sincer e „zgomot pt nimic” ca sa se faca ca pdl-ul e „obligat” sa se reformeze.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Shadow

   1. Am dat linkul fiindca este un articol foarte interesant.

   2. Tema nu e tocmai plictisitoare: epurarile (adaug pleonasticul „politice”).

   3. Este un articol foarte interesant, fiindca dl Tapalaga nu a fost pana acum un suporter al dlui Oprea. Nu este nici acum, dar ridica o problema mai mare decat cea a unui singur caz: se extinde molima epurarilor.

   4. Nu-mi aduc aminte ca epurarile de acest fel sa se fi terminat – vreodata si pe lunga durata – bine. Le-au luat locul alte epurari. Nu este „plictisitor” ci inspaimantator…

   5. Da, dl Tapalaga poate fi si foarte repezit. O stiu pe proprie piele… Dar in cazul de fata, cred ca are dreptate.

  • Shadow Says:

   @Dle Tudoran

   Prima propozitie era doar o referinta la ce a scris maria. O „gluma” :-).

   Nu tema nu este plictisitoare deloc ci extrem de interesanta. Epurarile politice. Totusi nu pot sa vad ca „molima epurarilor” in Romania tine totusi de un an si ceva de zile. Doar e vorba de peste 4000 de sefi de „deconcentrate” si nu numai. E vorba de 3 valuri de epurari. Epurari ale pdl + psd la adresa numirilor PNL si UDMR, epurari ale pdl la adresa psd si epurari ale pdl + udmr la ce a mai ramas de anul trecut neepurat.

   As spune ca guvernul si „arhitectii” acestuia abuzeaza de „limbaj” cand se refera la „deconcentrate”(in realitate concentrate). Si nu sunt numai alea. Mai sunt si pozitiile prezidentiale si ale premierului de acum un an niciodata atacate de „jurnalistii prezidentiali” de la „juramatul de loialitate” fata de premier al functionarului public pana la inlocuirile pana la nivel de „sef de teava”.

   Nici eu nu cred ca aceste epurari s-au „oprit” vreodata dar fara nici un dubiu guvernul actual i-a depasit pe psdeii lui nastase la „volumetrie” de departe. Cat despre pnl-ei aia au ramas la capitolul de „petit joueur”.

 4. Dan Says:

  @ D.T.
  Se impune o intrebare. A scris de capul lui Tapalaga acest comentariu sau este o comanda? Personal cred ca este vorb de a doua varianta.
  In acest caz, obligatoiu mai trebuie puse doua intrebari. Cine a dat comanda? si, De ce?
  Daca este o comanda de sus, atunci propabil se incearca fie mimarea echidistantei, stiut fiind faptul ca Hotnews este „oficina”, fie s-au prins unii tovarasi ca au sarit calul Constitutiei in cazul Geoana. Si atunci fie pun la pachet si cazul Oprea, fie (scuze, sunt cam multi „fie”) au vazut ca in tabara cealalta sunt totusi niste nume sonore din strainatate. Si oricum, mortul (Oprea) de la groapa nu se intoarce.

  Daca nu este comanda de sus, atunci nu poate sa fie decat de la unul din actionari si aici il suspectez pe Cristian Boureanu. In ultimul timp cam este tras tot mai mult pe o linie moarta in PD. Si este posibil ca baiatu’ sa se fi inervat si acum si-a aratat muschii.

  PS
  Aveti dreptate, in textul sau Tapalaga are dreptate. Dar, repet nu a facut-o de capul lui. Il cunosc foarte, foarte bine. Are in el atata ura inmagazinata fata de PNL si PSD incat, din proprie initiativa nu ar scrie asa ceva.

  PS2
  A, am uitat. Poate are ceva supari dna Macovei cu cei din conducerea PD. Si cand o supara cineva pe Monica, atunci intra in gura lui Tapalaga, indiferent despre cine este vorba. Prietenii stiu de ce (nu ma refer la cunoscuta reclama – n.a.)

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Dan

   Nu vreau sa ma intind dincolo de cele pe care le stiu. In cazul de fata, lucrul de care sunt sigur (deh!, certocrat si eu) este ca textul e bun, la obiect si vorbeste de o molima ingrozitoare (oricine ar da-o mai– departe) – epurarile politice.

   In rest, fiecare cu propria-i constiinta!

 5. niku_elektriku Says:

  dom’ tudoran (tot aparte), tapalaga e printre putzinii ziaristi adevaratzi ramasi p’ale noastre melaguri, ce poa’ sa spurce cu aceeasi ‘ndreptatzire si’n stinga si’n dreapta fara a putea fi banuit de interese obscure.

  mai era unu, sebestyen (carol), „lustrat” cu o ferocitate incredibila de grupu’ din juru’ lu’ m. oprea, pe baza de mica turnatorie la securitate (ca nu s’a dovedit c’ar fi fost altfel).
  baietu’ a disparut din peisaj si, zau, numai prin faptu’ c’a renuntzat la toata cariera absolut impecabila de dupa intimplarile din decemvrie, ne arata ce caracter avea.
  atitudine nemaiintilnita nici inainte nici dupa el !
  ma rog, a mai fost si musca, da’ si aia a ‘ncercat sa revina

  se tot zvonea c’ar fi fost prin staff la pedelei, da’ n’am vazut nici o confirmare cit de cit credibila

  d-voastra nu va placea carol ?

  • Dorin Tudoran Says:

   @niku_elektriku

   Imi placea foarte mult CS.
   Din cate imi amintesc, nu MO l-a „lustrat”. S-a lustrat singur. A recunosc (pus in fata evidentelor) ca facuse ce… facuse. Pacat.

   Si eu stiu ca a fost in staff-ul de campanie al PDL-ului, dar nu am cautat detalii.
   Am o intaplare adevarat in legatura cu CS pe care am tot vrut s-o scriu, dar am preferat sa aman.
   Ii doresct numai bine.

 6. Alin Says:

  Ce spune domnul Tapalagă seamană cu versurile acestea mai vechi, de prin 99.

  ”Am ajuns târziu –
  totul e boicot.
  Nimeni nu-şi aminteşte vreun păcat
  ochii nu cerşesc îndurare
  prestigiul instituţiilor
  spune totul
  despre cât de târziu am ajuns.”

  Infern – cu Hannibal ante portas

  ”În această cetate
  cuvintele intră numai
  în genunchi
  din această cetate
  cuvintele ies numai pe scut
  între timp:
  iei cuvântul
  dai cuvântul
  ţi se ia cuvântul.

  Această cetate, în această cetate
  pregătindu-ne
  pentru o oarbă antichitate!”

  Antichitate

  Off topic dar nu prea: unde e plictis e şi inspiraţie

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Alin

   Daca nu ma insel, versurile acestea sunt de dinainte de ’90.

   Mi-ar fi placut sa le fi scris chiar eu.

   Poate chiar le-am scris si am… uitat!

   Sau, voi fi uitat ce a patit autorul din cauza versurilor.

   Noroc de memoria altora. Multumesc

   Asta este.

 7. Daniela L. Coman Says:

  Cred ca extrem de interesanta este si aceasta analiza publicata de Oxford Analytica, la 8 martie curent, pe site-ul companiei. Din nefericire, pentru a accesa materialul integral iti trebuie statutul de full client, pe care eu nu il am. Dar si din ceea ceea ce e la indemana oricui, se poate intelege ca au incaeput sa cada mastile de pe regimul Basescu.
  .http://www.oxan.com/display.aspx?StoryDate=20100308&ProductCode=EURDB&StoryNumber=1&StoryType=DB
  ROMANIA: Political games distract minds from economy
  EVENT: The ruling Democratic Liberals submitted a motion to oust Mircea Geoana as speaker of the Senate on March 4.
  SIGNIFICANCE: Geoana, who has already lost his position as head of the opposition Social Democrats, is fighting for his political life. The motion is another step in President Traian Basescu’s long-term goal of consolidating his personal power at the expense of all political parties.
  Word Count (approx): 1142
  Headings
  • Basescu’s first term
  • Next steps
  • Constitutional reform
  • Electoral reform
  • Promoting party break-ups
  • Splitting opposition
  • Outlook
  • Political volatility
  • Economic woes

 8. Daniela L. Coman Says:

  Un alt text, nu la fel de interesant ci mult, muuult mai interesant a fost publicat luni, 8 martie 2010, de Oxford Analytica, el fiind accesibil integral, contra sumei de 150 de dolari, direct de pe site-ul think-tank-ului britanic.

  Analiza este cu atat mai semnificativa cu cat, potrivit sustinatorilor fara rezerve ai presedintelui Traian Basescu, „Oxford Analytica este (oare era si nu mai este??- nota mea ) una din cele mai prestigioase firme de consultanta si analize strategice din lume.” (Revista 22, numarul din 5 septembrie 2009).
  Acceasi revista , in acelasi numar, ne anunta ca „prestigiosul insitutut” britanic „Oxford Analytica are drept clienti: Guvernele statelor urmatoare: Australia, Canada, Czech Republic, Estonia, France, Germany, Ireland, Italy, India, Japan Latvia, The Netherlands, Saudi Arabia, Singapore, Spain ,Sweden, Taiwan, Thailand, United Kingdom United States of America, – in total 22 de guverne. Alte institutii internationale: Asian Development Bank, CalPERS, Council of the European Union, EBRD, European Commission, European Investment Bank , Inter-American Development Bank , Japan Bank for International Cooperation, JETRO, United Nations , World Bank/IMF-(FMI). Sectorul Privat (Partial): Accenture, Allianz, AON, Bank of America, BHP Billiton, BP, Boeing, Bristol-Myers, Squibb, Chevron, Texaco, Citigroup, Colgate-Palmolive, Deloitte Touche, Ernst & Young, ExxonMobil, Fidelity, Finnvera, General Electric, Grupo Santander, John Deere & Co, Merrill Lynch, Mitsubishi, Mitsui & Co., PricewaterhouseCoopers, Rio Tinto, SE Banken, Shell, Standard Chartered, Bank Sumitomo, Corporation Swiss Re, Total, Unilever.” ( Am citat intocmai, cu punctuatia, sintaxa si morfologia folosite de redactia revistei „22”).
  Studiul OXAN, atat cat poate fi el accesat for free, pare o demascare a regimului Basescu, o incercare de stergere a fardului ideologic pe care i l-au aplicat cu meticulozitate acestui regim toti sofistii elitari de partid si de stat, Vladimir Tismaneanu fiind, printre ei, un fel de primus inter pares.
  Ideea in care am postat este aceea ca atata timp cat vom apara un principiu doar de dragul omului care il reprezinta dar vom continua sa trecem indiferenti pe langa incalcarea aceluiasi principiu reprezentat de o persoana fata de care ni s-au indus anumite idiosincrazii, nu vom reusi decat sa articulam, din cand in cand, niste patetice si ineficiente lamentouri.
  Mai jos, ideea studiului oxan si subtitlurile, oferite gratis pe site-ul think-tank-ului:
  „ROMANIA: Political games distract minds from economy
  EVENT: The ruling Democratic Liberals submitted a motion to oust Mircea Geoana as speaker of the Senate on March 4.
  SIGNIFICANCE: Geoana, who has already lost his position as head of the opposition Social Democrats, is fighting for his political life. The motion is another step in President Traian Basescu’s long-term goal of consolidating his personal power at the expense of all political parties.
  Word Count (approx): 1142
  Headings
  • Basescu’s first term
  • Next steps
  • Constitutional reform
  • Electoral reform
  • Promoting party break-ups
  • Splitting opposition
  • Outlook
  • Political volatility
  • Economic woes”

  http://www.oxan.com/display.aspx?StoryDate=20100308&ProductCode=EURDB&StoryNumber=1&StoryType=DB

  À bon entendeur, salut!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: