TOLOMACOPEDIA: Pilat din Ponta vs. Pilaf din Contra

Cu mult înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut, am afirmat, în câteva rânduri, că din zece întâlniri directe Traian Băsescu vs. Mircea Geoana cel dintâi câștigă unsprezece. Nu am motive nici astăzi să cred altceva.

A trecut destul timp de la ultimile alegeri prezidențiale, așa că mă simt mai în largul meu să mărturisesc de ce nu am putut vota cu Mircea Geoană.

Dincolo de erorile comentate de atâta lume – vizita nocturnă la Sorin Ovidiu Vântu constituind o performanță de Bulă Book – au existat, pe puțin, încă trei gafe ce l-au privat de un vot.

Prima – când afirmi că, în 1989, la 31 de ani, erai prea tânăr ca să-ți dai seama cam ce s-a întâmplat în luna decembrie a anului respectiv în România, înseamnă că te coci extrem de greu și a candida la președinția României eterne la numai 52 de ani este cu totul prematur.

A doua – când în efortul de a câștiga voturile oamenilor, pedalezi pe ideea că Traian Băsescu este un mitocan, iar tu ești un băiat fin, pregătește-te cum trebuie pentru ultima dezbatere, live, condusă de Robert Turcescu.

În acea dezbatere, o întrebare a fost înlocuită cu șansa dată fiecăruia dintre candidați de a face un cadou celuilalt. ”Mitocanul” a început prin a săruta mâna dnei Mihaela Geoană, după care i-a oferit soției contra-candidatului un buchet de flori. ”Băiatul fin” i-a oferit ”mitocanului” un exemplar din Codul bunelor maniere; probabil, ediția princeps, “revizuită și adăugită” de Marian Vanghelie.

A treia – când ești creditat cu mai multă experiență diplomatică/internațională decât Traian Băsescu, fă-ți lecțiile până la capăt, înainte de a încerca să-ți încolțești adversarul. În aceeași dezbatere condusă de Robert Turceascu, Mircea Geoană a deschis o discuție despre o anumită analiză, făcută de o anume instituție etc. Traian Băsescu l-a întrebat, scurt, numele instituției. Mircea Geoană a răspuns, fâstâcit, că va reveni cu informația exactă.

Informația exactă i-a fost servită, peste nu mai știu câte minute, într-un bilețel adus de Victor Ponta.

 ***

Congresul extraordinar al PSD a fost și mai generos: i-a servit lui Mircea Geoană o poantă numită Victor Ponta. Am urmărit relatările congresului în paralel cu meciul de fotbal Inter Milano – Sampdoria. Cu doi oameni în plus pe teren, Sampdoria nu a putut câștiga. Unul din motive – juca, totuși, pe terenul lui Inter.

Deși, nu cu mult timp înaintea congresului, Mircea Geoană era creditat cu mai mulți oameni în teren (citește ”în filialele locale”) decât Micul Titulescu, în timpul congresului Geoană a evoluat în deplasare – a jucat pe terenul lui Ion Iliescu. Chiar retras din activitatea sportivă, Ion Iliescu este mai performant decât mulți pe.se.diști. din echipa națională.

Gândindu-mă la trădările, eschivele, șantajele, ”recalibrările” etc. de până în ultimul minut de… vot, aș spune că am asistat la un fel de Pilat din Ponta vs. Pilaf din Contra.

Una din primele concluzii de după acest congres extraordinar al unui partid populat de ipochimeni din cale afară de ordinari (șef de promoție – Marian Vanghelie) ar fi că în PSD se avansează destul de original:

Un Vanghelie = un Vanghelie.

Un Vanghelie cu liceu = o poantă discutabilă.

O poantă discutabilă cu facultate = un Mic Titulescu.

Un Mic Titulescu cu trei trandafiri la butonieră, (Iliescu, Năstase și Severin) = un lider tânăr și ferice.

Un lider tânăr și ferice = ace, brice și alice.

Ace, brice și alice = un Hrebenciuc visând să fie un mitrea și un Mitrea excelând în a fi un hrebenciuc.

“Per total” – un dinamism amețitor și un triumf al tinereții politice. Cea dovedită de aproape octogenarul Ion Iliescu, căruia , la 3 martie, Mircea Geoană îi va ura un călduros și sincer „La Mulți Ani!”

 ***

Pentru a explica eșecul soțului  în alegerile prezidențiale, dna Mihaela Geoană a invocat atacul violet dezlănțuit de Traian Băsescu asupra soțului ei. Cu această mișcare, dna Geoană a deschis o cutie a Pandorei din care pe.se.diști de renume național au scos și atârnat de gâtul lui Mircea Geoană o piatră de moară desprinsă din Bucegi –  Vârful Omul.

Pe alții, explicația dnei Geoană i-a ajutat să deschidă o cutie a Pirandei: au fost aduse, într-o puzderie de emisiuni de televiziune, armate de ghicitoare și vrăjitoare care s-au lansat în comentarii ezoterico-post-electorale dintre cele mai originale.

Dacă Adrianei Bahmuțeanu i s-a acordat șansa neașteptată de a deveni și analist politic, de ce nu i-ar da și  Sorin Ovidiu Vântu o șansă prietenului său Mircea Geoană de a realiza o emisiune săptămînală de televiziune care să rivalizeze cu Telenciclopedia.

Emisiunea s-ar putea numi Tolomacopedia, iar realizatorul ei ar putea fi introdus maselor largi de telespectatori chiar de Ion Iliescu.

Anunțuri

52 răspunsuri to “TOLOMACOPEDIA: Pilat din Ponta vs. Pilaf din Contra”

 1. Florin Iaru Says:

  Haios. Adevărat. Dar eu nu l-am putut vota nici pe Băsescu. Cum spuneam înainte de…, nu pot să aleg între mitocan şi gogoman. Şi nu înfruntarea de joi, 3 de decembrie, i-a pus capac, ci minţişoara lui mică, mică. Nu Băsescu a cîştigat (căci n-a cîştigat), ci Geoană a pierdut alergînd singur. Mi bine se împiedica.
  Ave. Dar Ponta – să vă ţineţi bine – să vedeţi ce schimbare feroce în mai puţin de o lună. Ehe, vom avea ce povesti!

 2. Tinca Says:

  Ponta a afirmat la un moment dat ca l-a sprijinit pe Geoana exact pana la ora fatidica in care a aflat ca acesta a pierdut alegerile prezidentiale. Din acel moment s-a dezis de el.

  Se pare ca si altii procedeaza la fel.

 3. marianacodrut Says:

  Mie Ponta mi se pare mai cinic decit Nastase, mai demagog decit Geoana si foarte capabil de manipularea adevarului…
  Deh, lup tinar…
  Diaconescu imi parea mai portivit.

 4. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin, Florin

  PSD era terminat cu Geoana, asta mi se pare clar, dar are vreo sansa cu Ponta? Nu, nu intreb ironic, chia sint curios.

 5. victor L Says:

  Sincer, acum aflu cine a „cistigat” in PSD. Multumesc.
  Dar imi permit sa iau lectii de la dl Petre Stoica (si imi cer scuze ca ma repet):
  “privesc ascult imi sorb cafeaua
  si in gind aduc un omagiu pios celor ce m-au invatat
  sa-mi suflu tandru nasul in batista
  spre a nu tulbura niciodata liturghia prostiei.”

  Dle Florin Iaru,
  „detectorul” dvoastra e uzat sau defect (apropo ca nu ati detectat nu-stiu-ce la mine): ati mai detectat o zguduire pentru mijlocul lui decembrie trecut si ati gresit.
  Imi dati voie sa nu va cred?!

  • Florin Iaru Says:

   Domnule (@Victor L),
   Ce mă miră mai mult şi mai mult e citarea inexactă. Şi răuvoitoare. Şi care nu poate ieşi din propriul partizanat.
   AM DECLARAT public (pe post) că Băsescu îl va învinge pe Geoană. Am declarat că a cîştigat înfruntarea. Am declarat – pe 6 decembrie, public – că nu am votat pentru că n-am ce să aleg. Am spus – public – că filmuleţul e trucat (nu fals). Şi tot public, la ora 12 noaptea, vineri, 4 decembrie, că vizita lui G la Vântu nu a fost deconspirată de securitate. Ci de presă, de Caţavencu, de un angajat al lui Vântu, angajat care îl sprijinea pe B. Aşa-i că, avînd cazul Oprea în minte, vă e IMPOSIBIL să credeţi?
   Totuşi vă recomand să vă relaxaţi din fanatismul dvs. şi să înghiţiţi adevărul. Pe nemestecate.
   Din punctul meu de vedere (bun, prost), Băsescu a pierdut alegerile. Dar n-a mai fost nimeni în turul doi care să le cîştige. Puteţi aduce mama argumentaţiei, că nu mă convingeţi.

 6. victor L Says:

  Un gest de badaran sau mitocan?
  Florin Serban pentru HotNews.ro: „Cand s-a anuntat primul premiu, am ramas fara suflare. Dupa ceremonie, m-a sunat presedintele Basescu sa ma felicite”

 7. lejournaldecorina Says:

  sa vedem cine va musca mai tare:dobermanul Ponta sau pitbullul Boc. Si nu ma refer strict la statura…

  • Dorin Tudoran Says:

   @lejournaldecorina

   Daca la asta se va rezuma competitia politica, atunci sa chemam ecarisajul…

 8. oblivion Says:

  offtopic- dl-e tudoran, revedeti va rog ce am scris la ‘copiii de mingi’ (scuze nu ma intereseaza pesediada) sau pentru cine bate clopotele domnul tismaneanu…
  trebuie sa recunosc ca ati avut dreptate in privinta seraficului teolog politic… insa trebuie sa recunoasteti si dv, ca dl neamtu e un anticomunist sincer (dintr-o perspectiva nitel diferita de a dv. :)).. o probeaza in acel articol

 9. Radu Humor Says:

  PSD Geoana ar fi provocat o adevaratahemoragie, livrand urgent spre Cotroceni, via Independenti ( chiar nu sesizeaza nimeni ridicolul si toxicitatea acestui grup ?), un numar de cel putin 2o parlamentari .
  Se pare ca PSD Ponta va provoca doar o mica pierdere menstruala ( maxim 5)…..

 10. vasgar Says:

  Iliescu s-a razbunat pe Geoana si l-a propulsat pe Victoras. „Pontificul” musca tare (vezi clantanelile cu Basescu, Boc…), dar se pare ca nu prea stie cand si cat… Daca invata, PSD urca. Si „Felix” s-ar putea sa ramana singur – cu antena in mana – in lanul de camelii…
  oricum, vanghelizarea mi se parea o perspectiva si mai proasta pentru PSD.

  • Dorin Tudoran Says:

   @vasgar

   Ion Iliescu nu l-a vrut niciodata pe Mircea Geoama in fruntea partidului. ERam la Bucuresti si am vazut adunrae in timpul careia geoana a fost „sustinut” pentru candidatura la presedintie. Mi-la aduc aminte si pe Severin facand campanie pentru Geoana etc.

   O intrebare complicata ramane: chiar scapa PSD-ul de „vanghelizare” prin ascensiunea lui Ponta?
   Si, in fond, Ponta este un Vanghelie mai cu scoala; simpla parere. Dar, cum-necum, fara devanghelizare, imaginea PSD-ului se va botzi si mai tare.

   „Felix” are o singura sansa: foamea politicianului roman de a fi, de dimineata pina seara, pe toate „sticlele”. Daca Ponta se va multumi sa apara doar pe alte „sticle”, da „Felix” va lustrui „antenele” 24 din 24.

 11. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran

  Dar Vanghelie insusi e acolo, vicepresedinte!

 12. Liviu Antonesei Says:

  @) All

  Si daca doriti sa vedeti o noua proba a absurdului national, auncati un ochi aici

  http://vakulovski.livejournal.com/

 13. Loda Says:

  Domnule Antonesei :
  Pai, pentru vicepresedinti, trecandu-se la liste deschise ,numai de la organizatia sa din Bucuresti a avut 300 de voturi Vanghelie, cum sa nu fie?

 14. Loda Says:

  Domnule Antronesei ;
  Am fost la link, am citit, va mai mirati ? pai la noi e regula de aur sa nu stie stanga ce face dreapta !

 15. Micawber Says:

  Nu-mi dau cu parerea daca e bine sau rau ce s-a intamplat la PSD, pentru ca pur si simplu habar nu am.

  Totusi, daca in lunile urmatoare se va dovedi ca PSD poate face o opozitie puternica si coerenta la adresa principalului pericol reprezentat de PD si Basescu atunci va insemna, probabil, ca ce s-a petrecut la congres a fost de bine.

 16. virgil2 Says:

  E clar ca Ponta poate deveni un lider (ramane de vazut cat de bun sau rau pentru PSD si pentru noi, astia, nepsesdistii), dar Geoana ar fi fost, din toate punctele de vedere, o catastrofa, care ar fi lasat cale libera PDL si ar fi dus la destramarea PSD. Eu ma intreb cum se va descurca PNL in noile conditii. Presiunea bipartidizarii vietii publice va fi foarte mare si ar fi trist ca aripile fostului FSN sa-si de mana in stil Brucan si sa anihileze ultimul partid neprovenit, de bine de rau, din trunchiul fostului PCR.
  Astept de la PNL ce s-a intamplat acum la PSD: consolidarea si eficientizarea unei echipe anti-PDL si anti-Basescu, pentru ca de la venirea tancurilor sovietice nu am mai asistat la un pericol atat de mare pentru democratie ca spectrul unicameralului.
  Ponta e un lider cinic, copil politic al lui Nastase cu Iliescu sau viceversa. Dar e un tip inteligent si cu vorbele la el, tanar, cu imagine nedinozaurificata si cu potential electoral. S-ar putea sa fie solutia de supravietuire a PSD.

 17. Forumul de la Neptun Says:

  1.Ref. la : Geoana – Basescu. OK

  2. Ref. la :Vanghelie – Ponta. Propun amendamentele :

  2.1 Cei „3 trandafiri de la butoniera” fac parte din istoria Romaniei. Vrem, nu vrem…Trandafirul 1 cu 2 s-au batut ca-n „Sapte pacate” in 2000-2004, iar trandafirul 3, cand e vorba de „bataie”, nu-l ia nimeni in seama ( si totusi politica e o lupta)…Deci „nu e pace sub maslinii” celor 3 trandafiri….

  2.2. Ref. la „ alicele „ liderului tanar si ferice , redau citatul urmator : „ Germania, Belgia, Luxemburg, Norvegia şi Olanda – vor cere săptămânile următoare retragerea din Europa a armelor nucleare americane aflate încă pe acest continent, a anunţat vineri guvernul belgian, relatează AFP. Această iniţiativă vizează cele 240 de bombe atomice ce pot fi lansate din avion, pe care SUA le au în patru ţări din NATO – Germania, Belgia, Italia şi Turcia, a confirmat o sursă. »

  2.3 In continuarea « globalizarilor » anterioare, trebuie spus ca perpetuum-ul mobile Mitrea – Hrebenciuc si invers, pare a tine de o alta permanenta globala : “trandafirii de la butoniera alicelor” mentionati la punctul 2.2….

  In rest, cred ca aveti dreptate d-nule Tudoran ref. la irationalismul si primitivismul ( par a fi legate, desi institutia “trandafirilor” da o oarecare legitimitate irationalului ) din politica romaneasca. E de apreciat insa ca cel mai puternic partid romanesc ( ca numar de membrii si organizatii ) are curajul ( sau este nevoit – aici cred ca stie mai bine Cristian Diaconescu ) sa se democratizeze radical. Fac aceste ultime afirmatii pentru a evita aprecierea comentariilor mele ca fiind diversioniste. Trebuie insa ca cineva, intr-adevar, fortat, sa aduca aminte, repetat, ca Romania este membru UE si NATO, si are si drepturi nu doar indatoriri….

  Poate ca de la Tolomacopedie ( « Fraierocopedia » mai veche ?…), ajungem si la Politocopedie.

 18. victor L Says:

  Dle Tudoran,
  pentru ca promiteati cuiva ca va veti informa despre tinarul legionaroid Mihail Neamtu imi permit ceva de pe blogul lui Viorel Padina:

  Mihail Neamtu Says:
  21/02/2010 la 18:57

  Stimate domnule Cucerai,

  Credeam ca ne cunoastem cit de cit si ca ne respectam uman si intelectual in termeni de pura civilitate. Ati avut nenumarate ocazii, nemijlocit sau telefonic, sa-mi comunicati ingrijorarile dvs. cu privire la angajamentul meu politic, care in intreaga mea perioada adulta a fost definita de moderatie. La 14 ani eram membru al organizatiei de elevi a PNTCD, din 1996 public texte in reviste centrale (Cuvantul, Dilema, etc.) recunoscute pe filonul gindirii conservatoare si crestin/democrate, cu unele accente libertariene.

  Textele tuturor cartilor mele au trezit furia fundamentalistilor si aprecierea oamenilor dedicati dialogului. Acuzatia dvs. ca as fi ‘legionaroid’ e dezonoranta si va descalifica moral. Puteati consulta citeva texte, cum ar fi cele publicate in Idei in Dialog:

  http://www.ideiindialog.ro/articol_1040/ortodoxia_si_refuzul_extremismelor.html

  Daca vreti sa faceti aluzie cumva la cele citeva paragrafe infantile semnate la 15-16 ani in revista Puncte Cardinale, ei bine voi admite ca am scris lucruri stupide, sub impresia febrila a discutiilor mele de la acea virsta cu fosti detinuti politici din organizatia AFDPR-Romania.

  Ignoranta istorica si naivitatea sentimentala, explicabile poate la 15-16 ani, m-au facut sa cred ca eroul tineretilor acelor oameni (intre care figuri cu totul respectabile, culturalmente, cum a fost poetul Viorel Ghiorghita – prieten al lui Stefan A. Doinas) si, nu mai putin, idolul politic al unor Mircea Eliade, Emil Cioran & co.

  Cele citeva insemnari de la 15-16 ani sintetizeaza nu doar o confuzia individuala, ci criza de modele a unei generatii de tineri care, imediat dupa 1989, a imbratisat mimetic modelul interbelic. Pe linie culturala acest model a fost roditor – politic, insa, inutil s-o spunem, a fost unul catastrofal.

  Mi-a luat insa doar citiva ani sa ma dumiresc ce este cu miopiile Generatiei 1927 atunci cind am inceput sa citesc literatura clasic liberala, cind am descoperit alte modele de sinteza intre Ortodoxie si cultura (Mircea Vulcanescu) decit etnocentrismul primar al unui Crainic & co. Ca atare, distantarea mea fata de modelul interbelic de intelegere a natiunii, a politicului si a spiritualului este categorica, neechiva si pecetluita inainte de virsta de 18 ani.

  As incheia facind citeva observatii usor anecdotice: un tinar nascut din Hawaii si care a consumat droguri in adolescenta, participind cu intensitate la intilnirile studentesti ale radicalilor neo-marxisti din New York sau Chicago, a sfirsit prin a fi ales presedinte al Americii. Un fost maoist din Portugalia, pe numele sau Jose Manuel Baroso, a ajuns presedinte necontestat al Comisiei Europene, beneficiar a doua mandate. Se pare ca logica stigmatului individual sau colectiv nu functioneaza in cultura politica a tarilor civilizate.

  Este firesc sa avem dezacorduri ideologice sau chiar sa resimtim antipatii ori idiosincrasii personale. E insa descalificant intelectual si necavaleresc sub raport moral sa operam cu etichete mincinoase si atacuri ad personam.

  MN

  Scuze pentru gestul meu necugetat.

 19. Dorin Tudoran Says:

  @ Victor L

  Multumesc foarte mult pentru semnalarea textului dlui Neamtu, un text, cu adevarat, foarte interesant!

  Un asemenea text trezeste, sigur, curiozitatate de a-li citi pe dl Neamtu si-mi spun ca ar fi fost foarte bine ca unele precizari facute astazi sa fi fost facute cu mult timp in urma… Poate au si fost, dar, necititor al dlui Neamtu, nu aveam cum sa le vad.

  Comparatia cu B. Obama si J.M. Baroso este amuzanta si poate starni comentarii dintre cele mai diverse, caci, nu-i asa, „Comparaison n’est pas raison”; cel putin, nu intotdeauna.

  In sfarsit, in legatura cu „etichete mincinoase” si „atacuri ad personam” sunt inca multe, foarte multe de discutat.

  Va veni si acel moent, probabil.

  Deocamdata, cum am spus deja, va multumesc pentru semnalarea unui text ce merita toata atentia oricarui om de buna-credinta.

 20. neamtu tiganu Says:

  Nea Dorine, nu de putine ori auzi de actori ajunsi celebrii ca-n tinerete au participat la productii mai mult sau mai putin porno. Vad ca e o campanie generala sa se stearga greselile tineretii. Ma-ntreb in acest context ce sens are lupta „anticomunista”? De ce acestora, comunistilor, nu li se pot „ierta” greselile ca, vezi Doamne, si ei aveau nevoie de una sau alta sau au fost influentati de niste personalitati nepotrivite.

  Mergind pe linia asta crestineasca a iertarii pacatelor, nu vad de ce mai e necesara existenta justitiei, s-ar putea zice ca persoanele sub 40 de ani sa fie absolvite de orice raspundere.

  Unii, mai rai, spun ca greselile trebuiesc platite, ca io daca fac o greseala la munca mea si se-ntimpla un bucluc sunt bun de inchisoare. Bag seama ca intelectualii romani sunt mai tari decit cameleonii, isi schimba culoarea in functie de mediu, din convingere, bineinteles.

  • Dorin Tudoran Says:

   @neamtu tiganu

   Justitia isi face (sau ar trebui sa si-o faca) datoria acolo rolul apartine justitie.

   Iertarea, crestineaca (cum ii ziceti) a pacatelor e la latitudinea fiecarui crestin in parte.

   Persoanele sub 40 de ani?

   Candva, unul din Bratieni, revoltat de cum voteaza romanii, ar fi spus ca nu trebuie acordat dreptul de vot unui om pana nu a implinit 40 de ani…

   Unii se maturizeaza mai repede, altii – mai incet. Important este ca, atunci cand avem inca pe fata semne de acneee juvenila (cosuri) sa nu ne ratzoim la alti,i trecuti prin varsta repectiva, fiindca nu stim ce ne poate astepta…

   O saptamana buna!

 21. sorin cucerai Says:

  Domnule Tudoran,

  Cum eu sunt cel care a stirnit, pe blogul lui Viorel Padina, acest mic incident legat de Mihai Neamtu, sunt moralmente obligat sa fac o precizare: nu cred ca teribilismul regretabil (si strict verbal) al unui copil de 15-16 ani ii poate fi imputat acum lui Mihai Neamtu.

  Cu multa pretuire,

  Sorin Cucerai

  PS Intreaga discutie poate fi urmarita aici: http://viorelpadina.wordpress.com/2010/02/19/volo-rastignit-de-vanatorii-de-securisti/

 22. Dorin Tudoran Says:

  @ sorin cucerai

  Cam acelasi lucru i-am spus eu insumi, cand i-am multumit, celui ce a postat aici (dar sub alt text al meu) raspunsul dlui Neamtu catre dvs.

  In ce ma priveste, cred ca inainte de a ma lua in colimator si a considera ca m-am folosit ilegal de un tect etc., dl Neamtu ar face bine sa-si cantareasca vorbele. Nu e intelept sa ridic deasupra capului cuvinte mai grele decat poti duce.

  In rest, ii dorsc dlui Neamtu o cariera stralucita!

  • Florin Iaru Says:

   In rest, ii doresc dlui Neamtu o cariera stralucita!
   Straşnic! Mi-a plăcut. Ah, cum omul a devenit concret!

 23. we Says:

  Domnilor Tudoran si Cucerai,

  stiu ca sunt un pic offtopic. Totusi, as dori sa va intreb: a publicat Mihail Neamtu ceva similar cu afirmatia sa de pe blogul lui V. Padina vizavi de Obama?

 24. Dorin Tudoran Says:

  @ we

  Sincer – nu inteleg la ce va referiti.
  Cum adica – „a publicat ceva similar cu afirmatia sa”?
  Pai, apublicat chiar afirmatia sa…
  Poate ca dl Vucerai intelege mai bine care este intrebarea dvs.

  Cele bune.

 25. we Says:

  Domnule Tudoran,

  in forma scrisa, pe hartie, intr-o revista, carte, ziar. Nu in forma de blog, unde oricine poate fi oricine.

 26. mihai rogobete Says:

  Dacă dl. Dorin Tudoran acceptă off-topic-ul, îl rog să ofere adresa mea tuturor celor care doresc să colaboreze, până-n 10 martie, la revista Amfitrion, din aprilie, pe care vrem să i-o dedicăm lui Cezar Ivănescu,

  mulţumindu-vă,

  M.R.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ mihai rogobete

   Am postat off-topic-ul dvs, dar adresa dvs. de e-mail nu o pot posta chiar cu ingaduinta dvs. Va rog sa o faceti dvs.

   Cele bune.

 27. Dorin Tudoran Says:

  @ Radu Humor & Victor L

  Nu am postat ultimele dvs mesaje, fiindca nu doresc sa vad acest blog devenind altceva decat trebuie sa ramana. Asa cum am mai spus, in lipsa unor noutati importante, nu vad ce as mai putea adauga la tema cu pricina. Sa ne „certam” , la infinit, pe acest blog nu mi se pare interesant pengtru ceilalti.

  Ca se minte si se va continua sa se minta pe multe bloguri este problema celor care mint. Eu, unul, prefer sa reactionez doar atunci cand chiar este nevoie.

  Ma bucur pentru cei care-si construiesc bloguri foarte sofisticate, ilustrate superb etc. Nu am nici calitati tehnice, nici timp sa invat a construi un asemenea blog. Al meu este un simplu mijloc de a comunica.

  In sfarsit, ilustrate chiar si de Rafael, textele mincinoase raman ce sunt: texte mincinoase.

 28. victor L Says:

  Nicio problema; vina-mi apartine, nu trebuia sa ma bag in seama, nu fusesem eu cel rugat.

 29. mihai rogobete Says:

  Mulţumindu-vă încă o dată pentru bunăvoinţă, dle. Dorin Tudoran, pentru această prima formă de colaborare la Amfitrionul dedicat lui Cezar Ivănescu, precizez că materialele pot fi expediate la udigma@crawler.com. Să tot fie!

 30. Dorin Tudoran Says:

  @ mihai rogobete

  Cu placere si succes!

 31. Radu Humor Says:

  Nici o problema !
  Va tzatzaie coorul , la fel de mult ca unui tanar care nu stie cum sa se mai umileasca si – si toarna cenusa-n cap peste mizeriile pe care i le-au aruncat nemeritat niste bestii comuniste !
  Cand veti intelege ca in acest moment tara n-are nevoie de Tismaneni si Patapievici, ci de cat mai multi Tudorani su sande-n instalatii cum sunt Teodorii…

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Radu Humor

   Iata, iarasi nu v-am banat.
   Hai sa vedem cum vi se va raspunde.
   Ce vreau sa intelegeti este ca nu de frica ma gandesc sa banez anumite comentarii ci din dorinta de a nu prelungi viata unui cerc vicios…

 32. Radu Humor Says:

  @ Dorin Tudoran
  Daca pe blogul lui Padina se spun numai minciuni , certificate de nume grele ale
  imposturii, iar unul ca mine care vrea sa le arate ca nu toti suntem tampiti si spalati pe creier, este banat cu furie si nesimtire, ar trebui sa intrati acolo si sa va spuneti punctul de vedere .
  Dar preferati sa ma banati si pe acest blog, ca sa dati impresia fie ca ei au dreptate, fie ca va este teama de un adevar spus prea brutal.
  Deocamdata am doar nedumeriri, si n-as vrea sa mi se confirme o banuiala mai veche.
  E blogul dvs. si faceti cum credeti, chiar pe placul celor care va ” iubesc” la fel de mult ca si pe mine !

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Radu Humor

   Iata, am suspendat banarea, ca sa facem un test. Hai sa vedem cat de mult bine va face discutiilor noastre interventia dvs.

   Nu pot raspunde tuturor afirmatiilor nepotrivite facute nu-stiu-unde, dar, nici o grija, voi raspunde unui anume comentariu.
   Nu sunt obligat, insa, sa raspund pe un anume blog.

   „Furie” si „nesimtire” in decizia mea de a va bana?

  • Radu Humor Says:

   „Furia si nesimtirea” se simt „acolo” , nu pe blogul dvs.

 33. neamtu tiganu Says:

  Radu Humor, nu-l baga pe nea Dorin in mocirla aia.

 34. Forumul de la Neptun Says:

  @Radu Hunor RH @ Dorin Tudoran DT

  Sunt perfect de acord referitor la Fond / Scopuri cu RH si la Forma / Mijloace cu DT. In anul 1984 probabil as fi fost de acord cu d-nul DT ref. la Fond si Scopuri ( sper ca « Dan » nu este Mihai Botez…, scuze pentru incultura exilului…)….D-nul DT cred ca si-a folosit constructiv experienta din Romania, de unde, indreptatirea sa actuala de a interveni in spatii unde nu calca nimeni ( daca nu intervenea, Marius Oprea era deja istorie, fara nici o apropiere de vreun adevar, nici al unei parti…). Mai mult, sunt convins ca d-nul DT crede si ca « Tismanenii si Patapievicii » vor fi extrem de utili, chiar atunci cand se va sparge barajul « fondului » inghetat artifical….D-nul DT aduce « soarele », deocamdata, macar prin comunicarea necesara….Tine insa numai de « Tismaneni si Patapievici » sa inteleaga ca trebuie sa respecte si sa inteleaga si fondul, nu doar forma ( in fapt, o arheologie a altor fonduri, in cazul culturilor « mici »…). M-a socat informatia dintr-un comentariu anterior ref. la sprijinul dat de Costica Dobre ( Valea Jiului 1977 ) lui Vladimir Tismaneanu in disputa cu Marius Oprea, dupa ce acum cca. 1 an il ataca in mod dezlantuit…Mi-am adus insa aminte ca au amandoi o buna cunostinta comuna ( renegata de C.Dobre, nerostita decat in cazuri extreme de V.Tismaneanu )….Tare mi-e ca si V.Tismaneanu si C.Dobre au prea multa incredere in acea persoana….Sau in « flacarile violet » venite dinspre ea….A nu se crede ca persoana e Viorel Hrebenciuc ( cel mult pentru Vanghelie ). Ref. la « flacarile violet », anul trecut mi-am propus studierea « Teoriei fatalismului » a lui V.Conta ( am amanat inca un trimestru finalizarea unui material ) iar in acest an « Personalismul energetic » al lui C.R Motru. Daca voi reusi…, sunt convins ca ne vom simti cu totii mai liberi…Inclusiv Cristian Diaconescu….

 35. Radu Humor Says:

  @NT
  In conditiile in care doar tie, din motive pe care nu le mai discut, ti se permite sa le mai spui verde in fatza ( nu esti banat) orice gandesti (si eu zic ca bine ), iar altora li se suspenda dreptul la opinie, in schimb sunt atacati si jigniti cam din 7 in 7 postari, fara drept de a se apara ( nu pe ei personal, ci niste idei , de multe ori a altora) , ma gandeam ca macar cel caruia i se pun in carca atatea pe acel
  blog-mocirla, cum bine l-ai definit, sa nu taca, parand ca nu are replica …

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Radu Humor @ Victor L

   Dupa cum vedeti, am ales ce mi s-a parut cel mai semnificativ din discutiile de pe acel blog si am postat un nou comentariu – CER SA FIM DECONTEXTUALIZATI

   Ma intereseaza adevarul si nu adevarul cuiva anume…

 36. blogideologic Says:

  +Acuzatia […] ‘legionaroid’ e dezonoranta+
  De ce ar fi dezonorantă ? Legionarii din Basarabia învăţaseră să fie anti-bolşevici de la intelligentsia rusă albă refugiată în Basarabia. Mulţi dintre ei care ştiau bine cel puţin o vernaculară neolatină învăţaseră foarte repede limba română şi fuseseră integraţi ca profesori pentru puii de moldoveni la şcolile din Basarabia. Întrucât bolşevicii din Basarabia nu erau moldoveni, ci evrei, precum Lioncik Tismeneţki, tatăl lui Vladimir Tismăneanu, acum cei anti-bolşevici sunt acuzaţi de anti-semitism. Însă anti-semiţi nu erau decât tipii „telurici” (cu semnificaţia de la Marin Preda), veniţi cel mai adesea din Vechiul Regat.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: