PLAN DE DIRIJARE

PLAN DE DIRIJARE

Dacă doriți să vedeți cum arăta un PLAN DE DIRIJARE conținând  ”sarcini speciale” pentru un informator, deschideți link-ul de mai sus. 

Citit cu atenție, documentul are darul (unul din cele multe pe care le cară după el!) să ne explice activitatea de azi a unor harnici postaci pe bloguri ce nu le dau pace. Cu sau fără ”plan de dirijare”, mulți se străduiesc să-și facă treaba și să-și onoreze vocația. Pe lângă ei, continuă să se școlească ”tinere mlădițe”.

Spre a înțelege cine este dna Jeri Laber, autoarea cărții The Courge of Strangers: Coming of Age With Human Rights Movement, de ce pe coperta cărții sale este reprodus un citat din legendara New York Times Book Review despre personalitatea dnei Laber (”Her role in the creation of the human rights movement during the cold war was extraordinary”)  și de ce tocmai Václav Havel este prefațatorul cărții, iată un link: http://bit.ly/aEIyeN

Între paginile 190 (ultimul paagraf) și 196, puteți găsi amănunte despre cum s-a desfășurat, de fapt, întâlnirea mea cu Jeri Laber și ce a urmat acelei întâlniri.

Evident, nu am avut de-a face, cum pretinde documentul, cu  Johnatan Benton.

În ceea ce-l privește pe informatorul „DAN”, din păcate pentru el, a îndeplinit cu entuziasm și acest set de sarcini mărețe.

Anunțuri

12 răspunsuri to “PLAN DE DIRIJARE”

 1. Forumul de la Neptun Says:

  Escaladarea razboiului rece s-a oprit odata cu aparitia lui Mihail Gorbaciov. Acesta, fascinat de ratiune si „religia” ei, a inceput sa restructureze sistemul inchis al economiei centralizate caracteristica statelor comuniste, sperand in colaborarea occidentului. A reusit pana cand, cu sprijnul occidentului, actualele state post-comuniste „ s-au democratizat „….”Planurile de dirijare”, caracteristice „razboiului rece„ pana atunci, s-au restructurat rapid….La cele mai inalte niveluri…Cele din Vest, s-au activat exponential, cele din Est s-au pliat pe ceea ce se spera ca va aduce capitalismul. In octombrie 2008, capitalismul a dovedit ca nu a adus decat un nou Neadevar ( implicarea statului pentru salvarea economiilor din Vest, ceea ce „s-a interzis” Estului dimp de 2 decenii ), e drept, cu o mult mai buna baza structurala de a continua fara „revolutii” pentru a gasi formule de functionalizare a societatilor. „Planurile de dirijare” la care va referiti ( in sensul ca si azi sunt active ramasitele… ) sunt la nivele mult mai mici, ce pot tine de inertia sistemelor. Capitalismul are reguli de concurenta si competitivitate care daca ar fi respectate de toti, si de „catei” dar si de „dulai”, ar putea da rezultate, la toate nivelele. Presedintele Obama a propus un astfel de set de reguli, agreate si de Sarkozy, Marea Britanie ( cu propuneri legislative proprii asemanatoare ), partial de George Soros. Pana vor conta si lideri gen Basescu sau Boc in astfel de ecuatii, tot vom da vina pe „acarii paun”….Acestia, acum, doar nu stiu ce sa (mai) faca…Fac deocamdata ceea ce stiu si ceea ce cred ei ca ar fi in „interes national „…Cred ca trebuie sa ne intoarcem la buna credinta initiala a lui Gorbacoiv si sa gasim, la cel mai inalt nivel, solutii pentru toate statele si toti cetatenii, chiar si pentru cei „necivilizati”, cu „ mentalitati involuate „… Altfel, specialistii fostelor „Planuri de dirijare „ vor face in continuare, ca si acum, ceea ce stiu mai bine….

 2. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran

  Cum vad, turnatorul DAN a fost frumos si competent „dirijat”. Si-a facut treaba corespunzator? Este dintre cei pentru care ai primit de la CNSAS identitatea reala?

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Liviu Antonesei

   Da, si-a facut treaba in mod corespunzator.

   Da, este dintrei cei pentru care am primit de la CNSAS identitatea reala. Dar nu am postat documentul respectiv pentru a da numele real sub care opera cel ce s-a ascuns/a fost ascuns sub numele de „DAN”. Stie ca am aflat si asta este o pedeapsa suficient de mare pentru el. Este, cum ar veni, o problema intre el si Dumnezeu…

 3. Dorin Tudoran Says:

  @ Forumul de la Neptun

  Nu am nimic impotriva exercitiului de a reaseza intr-un context mai larg un subiect pe care il propun aici discutiei.

  Mi-e teama, insa, ca, uneori, „globalizarile” pe care le faceti sunt fortzate ori ne arunca intr-un hatis de discutii greu de administrat pe un blog.

 4. lucian burjuiul Says:

  Curios lucru… cum se face ca sunt sumedenie de comentarii pe celelalte teme!? Iar aici lumea merge in varful picioarelor sa nu darame vreun bibelou.

  • Ramolitu Says:

   Probabil ca fiind postata simbata e mai putin trafic.
   Eu am remarcat ca pt planu de dirijare numele sunt tiparite direct, nu mai sunt placeholders ca in celelalte documente; probabil astia erau mai mari in ierarhie ?

   Ramo’

  • Dorin Tudoran Says:

   @Ramolitu

   Probabil.

   Tocmai imi explica cineva diferenta dintre documentele in care numele sunt scrise de mana (se pare ca in documentele „importante” aceasta era regula) si cele in care numekle sunt batute direct la masina de scris.

   Ticalosia, insa, este aceeasi…

 5. Dorin Tudoran Says:

  @ lucian burjuiul

  Probabil ca documentul + paginile din cartea dnei J. Laber nu prezinta prea mult interes.

  Vina imi apartine integral.

 6. Dorin Tudoran Says:

  @ lucian burjuiul

  Corect!

 7. CARAIMAN Says:

  Tot citesc si recitesc planul de dirijare si, printre rinduri, povestea „dirijabilului“ Dan. Si de ce citesc de ce il inteleg mai putin pe Saint Just-ul atit de intransigent cu securistii, cu si fara epoleti. Saint Just si mila crestina? De unde si pina unde un Saint Just care-i paseaza lui Dumnezeu problema lui atit de paminteana (a pamintului nostru, atit de romanesc) cu „drijabilul Dan“. Sigur, finalmente, redemptiunea o fi o problema intre el si Dumnezeu, dar mai exista si o izbavire care trebuie rezolvata aici pe pamint, intre cei care au patimit si cei din pricina carora au patimit. Stiu ca intr-o vreme v-a fost apropiat, si acolo, si aici. Ati mincat, ati baut si ati stat de vorba ca doi prieteni buni. V-a spus, in cele din urma, chiar daca prea tirziu? Vi s-a parut ca-l incearca macar o umbra de regret? Fapta lui nu doar imora, in cazul lui, mult mai grav, e vorba si de imoralitate. Stia ce face si ce va face! Faptul ca stie ca ati aflat nu mi se pare o pedeapsa suficient de mare pentru el. Sunteti sigur ca ceea ce v-a facut dvs. n-a facut si altora, care nu stiu cu cine au avut de a face si poate mai au? Dezvaluirea numelui adevarat al „dirijabilul Dan“ l-ar supune oprobiului celor care n-au stiut si nu stiu ca domnul elegant si atit de subtire intelectual a accepat si a indeplinit cu zel si rolul de otreapa a securitatii. Intr-o lume atit de iertatoare, atit de permisiva si atit de uituca, ar fi nu neaparat o pedeapsa, nici mare, nici mica, ar fi ceea ce merita! Si o asezare a oamenilor la justa lor valoare, inclusiv morala, imorala si amorala!
  Va inteleg sila, dar mila… Oricum, in lumea scriitorilor se stie deja cine este „dirajabilul Dan“. Redactia Secolului XX era atit de mica.
  Sper ca, dupa trista revelatie, gingasul personaj creat de Siegmund Salzmann va este la fel de simpatic.
  Ginduri bune!

 8. CARAIMAN Says:

  @ Corectie
  Fapta lui nu este doar imorala…

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: