ANA BLANDIANA ÎL SUSȚINE PE MARIUS OPREA

http://bit.ly/aZMeTx

Dacă vreți să știți de ce dna Ana Blandiana susține menținerea dlui Marius Oprea în fruntea institutului, deschideți link-ul de mai sus.

Anunțuri

19 răspunsuri to “ANA BLANDIANA ÎL SUSȚINE PE MARIUS OPREA”

 1. victor L Says:

  Ati schimbat atit de repede subiectul incit nu-mi amintesc decit ca dna Blandiana l-a sustinut si pe Emil Constantinescu. Si era pornita grozav impotriva dlui Manolescu.
  Acum il sustine pe „ Marius Oprea, reputat om de ştiinţă, autor şi intelectual public“.
  Sintagma „reputat om de stiinta…” im suna a dracului de cunoscuta.

 2. Dorin Tudoran Says:

  @ victor L

  1. Nu am schimbat nici un subiect. Am postat un subiect, dupa care am postat…o informatie.

  2. Da, dna Blandiana l-a sustinut pe dl Constantinescu. Nu inteleg care este problema si ce legatura are informatia pe care ne-o reamintiti cu situatia de fata?

  3. Recunosc, sintagma cu pricina poate trezi anumite ecouri. Numai ca, inainte de a fi compromisa prin alaturarea ei unei analfabete ca Elena Ceausescu, sintagma „reputat om de stiinta” era una foarte onorabila si plina de continut.

  4. Daca, citind cartile si articolele dlui Oprea si comentariile multor analisti referitoare la activitatea sa stiintifica ati ajuns, totusi, la concluzia ca Domnia sa nu este un „reputat om de stiinta”, sunteti liber sa o spuneti.

  5. Faptul ca Nicolae Ceausescu spunea „Buna dimineata” nu trebuie sa ne paralizeze in folosirea unui salut de bun-simt!

  • victor L Says:

   Dle Tudoran,

   1. Cred ca formularea mea a fost neinspirata; voiam sa spun ca nu am ajuns sa postez la activitatea lui „Dan”;

   2.Cred ca si dna Blandiana se poate insela in aprecieri;

   3.Fie, dar mie imi suna strident;

   4.Nu m-am referit la calitatea stiintifica a cartilor dlui Oprea;

   5.Gratuita persiflare.

   Observ ca ori e Lilick ori dna Blandiana tinta ramine V. Tismaneanu, fostul prieten.
   E mai putin reputat om de stiinta, autor si intelectual public?

   Ma repet: cind in Parlament se citea Raportul de condamnare a comunismului, Dl Oprea era membrul uni partid care aplauda alaturi de Vadim.
   Mie mi-e indiferent cine ramine la conducerea Institutului, arheologul Oprea sau hirtogarul Tismaneanu; de amindoi e nevoie.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ victor L
   O iau de la capat

   1. Si dna Blandiana se poate insela. Si dvs. va puteti insela. Siu eu ma pot insela.
   2. Nu v-am persiflat.
   3. Nu exista in textul dnei Blandiana nimic impotriva dlui… Tismaneanu. Din cate stiu, relatiile dinte dna Blandiana si dl Tismaneanu sunt foarte cordiale.
   4. Nu mi-l amintesc pe dl Oprea aplaudand golania lui Vadim in Parlament. Cum era sa o faca – doar este coautor al Raportului huiduit in Parlament. Dl Oprea este responsabil doar pentru erorile sale, nu si pentru erorile unor colegi de partid. Poate imi puteti numi vreun partid (si nu doar in Romania) in care esti absolut scutit de vecinatati jenante.
   5. Evident ca este nevoie de amandoi – dl Oprea si dl Tismaneanu. Discutia pornita de mine avea un alt subiect – incercarea de incalecare a unei institutii. Inconstient ori nu, comentariile (si nu doar cele de pe acest blog) au fost si sunt impinse spre alte… subiecte. Scuzati-mi franchetea, dar asa ceva se numeste diversiune. Indiferent de diferentele de opinii, un lucru este evident – nimeni nu a putut contesta cele pe care le-am citat din documentul respectiv.

  • victor L Says:

   Dle Tudoran,

   1. De acord, toti sintem supusi greşalelor noastre cele de toate zilele dar, fara s-o acuz, dna Blandiana s-a inselat si eu m-am increzut in ea. A doua oara n-o mai cred. Imi permit sa am mai multa incredere in mine.
   2.Continui sa cred intr-o persiflare. Chestia cu Ceausescu si cu buna ziua.
   3.Nu am afirmat ca in textul dnei Blandiana exista ceva impotriva dlui Tismaneanu, ci dvoastra va folositi de orice texte (ori @Lilick ori dna Blandiana) impotriva lui Tismaneanu. Asta insemnind ca si de texte corecte, dar si de texte care dezinformeaza.
   4. Unde am afirmat ca dl M. Oprea a aplaudat golania lui Vadim? scriam ca „Dl Oprea era membrul unui partid care aplauda alaturi de Vadim.”

   5. Daca credeti ca sint diversionist, aflati ca ati gresit . Nu vad cum imping comentariile spre alte subiecte.

   Apararea dlui M. Oprea lovindu-se in dl Tismaneanu e lovitura sub centura in propriul plex.
   Iar „Dan” si ceilalti rid cu hohote.

 3. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran

  Aceasta atitudine ii face cinste d-nei Blandiana. Si chiar era nevoie de o asemenea solidarizare individuala, succesiva celor deja exprimate.

 4. Forumul de la Neptun Says:

  Klaus Schwab, organizator al summit-ului de la Davos, a afirmat ca la editia din anul 2010 au participat multi oameni de afaceri şi politicieni de vârf din întreaga lume şi manifestarea a reprezentat o platformă pentru regândirea valorilor care fundamentează sistemul global de cooperare.” Rugaţi fiind să identifice care sunt cele mai importante valori pentru sistemul global politic şi economic, aproape 40% au menţionat onestitatea, integritatea şi transparenţa, 24% au ales drepturile, demnitatea şi părerile celorlalţi, 20% au ales impactul acţiunilor asupra bunăstării celorlalţi, iar 17% au specificat conservarea mediului.

  Iata ca nu este mare distanta de la Sighet la Davos….Macar din punct de vedere al valorilor….Valorile pentru care s-a murit la Sighet sunt clamate permanent in actuala Romanie…Valorile pentru care „ a murit „ Gorbaciov ( URSS, in fapt ) sunt clamate continuu in lume…Trebuie doar trecut de la retorica la infaptuire…..

 5. Tinca Says:

  Cred ca se exagereaza inadmisibil cu aceste „sustineri”. Nu referitor la numarul sustinatorilor ci la modul in care sunt interpretate.

  O sustinere ramane totusi o simpla sustinere. O preferinta personala si nimic altceva. Ai de ales intre doua sau mai multe persoane, iti spui preferinta. Nimic deosebit. Insa nu inteleg de ce sustinerea lui Oprea de catre X este interpretata, automat si exclusiv, ca un act clar de dusmanie sau oprobriu fata de Tismaneanu. (reciproca e valabila)

  Cred ca in acest sens ar trebui tras un mic semnal de alarma, in primul rand din partea sustinatorilor.
  Prea ne-am obisnuit cu aceste „sustineri si petitii” care, din pacate (unele) se transforma pe parcurs intr-o metoda meschina de plata a unor polite personale.
  Si, ca incheiere, poate ca ar fi bine sa ne amintim ca, indiferent cine pe cine sustine, decizia apartine , exclusiv, premierului. Decizie de care dispune absolut legal si pe care totodata si-o asuma.

 6. Tinca Says:

  @Liviu Antonesei deja mi-a confirmat (involuntar desigur) comentariul.
  Ca si cum daca Doamna Blandiana l-ar fi sustinut pe Tismaneanu ar fi dat dovada de o oarecare „necinste”

  ………

 7. Dorin Tudoran Says:

  @ victor L

  Credeti ce doriti.

  Cred ca de la subiectul comentariului meu intial – realitatea probata de un document a carui autenticitate nu a contestat-o nimeni pana acum – la interpretari de toate felurile este un drum lung.

  Nu sunt sigur ca toti in situatia lui „DAN” au motive sa rada. Unii da, altii – ba.

  Cred ca – de nu apar elemente noi – pe aceasta teama nu prea avem ce sa ne mai spunem; este o pierdere de timp…

 8. Riddick Says:

  Oops… 😳

  Banare ?

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Riddick

   Nu – o simpla incercare de a-ti reaminti ca – parca, parca – hotarasem impreuna sa nu umblam cu fitile.

  • Riddick Says:

   OK. I walked the line. 🙂

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Riddick

   Felicitari si multumesc pentru fair-play.

   Conteaza, intotdeauna, pe fair-play si aici, indiferent de cat de diferit putem gandi si judeca in legatura cu un subiect, un om sau o situatie!

 9. dan Says:

  Absolut surprinzatoare si foarte interesanta interventia dlui CONSTANTIN DOBRE in sustinerea dlui Vladimir Tismaneanu.
  http://tismaneanu.wordpress.com/2010/02/19/ecouri-la-dezbaterea-despre-comunism/

  Ce l-o fi determinat pe dl Dobre sa-l sprijine pe dl Tismaneanu? Interese personale? Nu cred, de altfel domnia sa a marturisit ca i-l sustine pe V. Tismaneanu „total dezinteresat”.

  Dumneavoastra, domnule Tudoran, ce credeti? Si, in mod special, cat credeti, dle Tudoran, ca e de semnificativa sustinerea dlui Dobre incat interventia domniei sale sa fie afisata pe blogul dlui Tismaneanu la care i s-a adaugat si fotografia? A dat dovada dl Dobre de rafinament politic sau doar de simpla naivitate? Personal, nu m-as fi astepat de la dl Dobre la un asemenea gest politic, avand in vedere balacarerile publice la care la supus pe dl Tismaneanu mai acum vreo 2 ani de zile. Sinucidere politica sau clarviziune surprinzatoare?

 10. Florin Iaru Says:

  @Victor L
  Asta, să mă scuzaţi, e o şmecherie! Chestia cu PNL aplaudînd Vadim. Toată lumea crede că, dacă îl urau pe preşedinte, liberalii l-au aplaudat pe Vadim. Fals. Probabil că îl postaţi aici (neadevărul) ca să mascaţi alianţa PDL-PRM. Aia, da, realizare anticomunistă. Probată. Reală. Indestructibilă.
  De ce nu spuneţi clar că, iubindu-l necondiţionat pe liderul dvs., automat îi iubiţi şi pe protejaţii domniei sale? Nu-i păcat să risipiţi atîta energie în mistificarea datelor simple ale realităţii? Da, Marius Oprea se agaţă de scaun. Da, vorbeşte urît. Da, e sărit de pe fix. Dar ce are asta cu decizia politică de a-l înlocui? Dacă aş fi detectat în poziţia dvs. măcar cea mai mică îndoială asupra justeţii bociste, v-aş fi acordat privilegiul prezumţiei de nevinovăţie. Din păcate, ceea ce faceţi se cheamă avocatură. Servim patria, neabătut.

 11. Un fost Says:

  Ma gindeam, in gluma, sa sustin si eu pe cineva. Dar nu-mi place nici ala, nici celalalt. 🙂 E voie ? Cei doi, numai oameni de stiinta nu pot fi numiti, findca, asta e, istoria nu e o stiinta. Nu e o stiinta pentru ca, daca ar fi, cum se explica puscaria lui David Irving in Austria? Si cum interzicerea prin lege in Romania, in Austria, in Germania si in alte tari a cercetarilor in anumite domenii declarate tabu? Ca sa nu mai zic ca unul e sociolog marxist cu foarte inalte studii la Bucuresti si cam atit, iar celalalt un fost student mediocru la istorie. M-a distrat sa citesc ca, dupa el, ar fi fost sef de promotie in anul I. Despre Oprea e vorba. De parca nu am sti ce se intelege, de fapt, prin sef de promotie.

  Si-apoi, cui i-ar pasa de sustinerea mea? Cine sint eu sa contez la numaratoare? Nu am scris si nu scriu poezii, nu sint ziarist, nu sint vedeta tv, prin urmare sint un prost, nu exist, nu contez. Un FOST prost, mai precis, si actualmente un om liber, un emigrat care se uita la Romania ca la un acvariu plin de pesti betzi.

  Citeam undeva ca institutul lui Oprea primea 10 milioane de euro pe an. De la buget. Din banii strungarului, agricultorului, femeii de serviciu, programatorului, cizmarului, minerului, petrolistului… Asta e miza, pe asta se bat cei doi si tzucalarii lor. Luati-le banii astia si se vor alia in lupta impotriva guvernului iresponsabil care nu intelege bla-bla-bla…

  Sau, faceti un referendum (ca doar populatia plateste cele 10 milioane) si intrebati-i pe contribuabili: vor sa dea banii astia sau nu?

  Nu inteleg de ce se agatza Oprea de functia asta din moment ce a fost sef de promotie in anul I si acum e apreciat, ca si covoarele oltenesti altadata, si peste hotare. Se vor bate universitatile sa il aiba in curtea lor, nu? Iar pe Tismaneanu, full professor in US, cum zice el, il inteleg si mai putin. Nu s-a saturat sa tot zboare pro bono (for the public good) prin lume pe banii romanilor? Mai da-i in colo, Tismanene, pe scirtzarii astia, ca destul le-ai facut bine cu de-a sila si vezi-ti de studiile si cercetarile tale de om de stiinta de renume mondial!

  Rahat!
  Doi insi si copiii lor de mingi alergind dupa cele zece milioane.

  Banii, aici e buba.

  Asa ca, gasesc potrivit sa reamintesc un fragment de apel. Poate, hahaha, de data asta va avea vreun efect:

  Fiti o vreme stingheri.
  Nu mai apareti la televiziune.
  Nu mai scrieti in ziare.
  Nu va mai ridicati glasul decat pentru o scurta cainta, caci altfel il ridicati din nou in miciuna.
  Lasati cuvintele sa spuna ceea ce spun; nu mai folositi o vreme vorbele „demnitate”, „libertate”, „constiinta”, „dreptate”, „popor”. Nu asasinati aceste cuvinte.

  Iar daca veti da curs acestei chemari, poate ca unii, mai slabi de inger, va vor iubi. Pe mine sa nu contati.

 12. Radu Humor Says:

  Prafrazandu-va, as spune ca daca vreti sa vedeti de ce nu il sustin unii pe Marius Oprisan sa cititi cu atentie cele spuse de Devis Grebu :
  MO are o structura faciala si un breton care nu se incadreaza cu tema aflata in cercetare si deci trebuie urgent schimbat cu V.Tismaneanu a carui freza si nas acvilin , cadreaza perfect cu un descopritor al crimelor comuniste ( dovada ca l-a
  dat in gat si pe al batran ).
  In afara de asta stie sa minta aplicat scotand din contest declaratiile Doinei Cornea , pentru a debita, ca un gater (joagar) o presupusa nesustinere a lui Marius Oprea de catre distinsa Doamna Doinea Cornea.
  Aa , cine-i Devis Grebu si mai ales cum arata ? 😉
  Ca un harb, ce-si cauta o oala de care sa rada, dar n-o gaseste pentru ca sta cam mult pe ea ( deh, batranetile !) :mrgreen:
  Se zice ca din aceeasi oala isi extrage si ideile , dar mai ales acolo vrea sa-i bage pe cei a caror mutra n-o suporta 8)

 13. Radu Humor Says:

  „Parafrazandu-va” si „context”

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: