ASTA CHIAR NU POATE FI ADEVĂRAT…

http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/02/cum-se-foloseste-tismaneanu-de.html

Anunțuri

33 răspunsuri to “ASTA CHIAR NU POATE FI ADEVĂRAT…”

 1. Loda Says:

  Of, of, domnule Tudoran !
  Dar ASTA e adevarat :
  http://patrasconiu.ro/?p=4885

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Loda

   Chiar asta spun: nu se mai intelege nimic.
   Cum pot sa fie atat de diferite doua informatii despre acelasi lucru?

 2. victor L Says:

  Tocmai pe Lilick v-ati gasit sa o popularizati? si sa-i faceti reclama?

  Si mensevicii au fost de folos pin „am ajuns” la putere.

  Acum serios, incep sa-mi fac ginduri negre: V. Tismaneanu e vinovat de toate relele lumii romanesti (chiar si din teritoriile care nu ne mai apartinm).
  Daca n-ar exista el am fi aflat deja de anţărţ totul despre tortionarii comunisti. Care ar fi, la fel, toti, dupa gratii.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ victor L

   Nu fac reclama nimanui. Punand mai multe „puncte de vedere” la vedere (multam Loda), poate intelegem cine si despre ce minte, nu?

   Dar, asa cum am raspuns si la @Loda: nu mai inteleg nimic.

   Cum pot doua informatii despre acelasi lucru sa fie atat de diferite?

   Evident ca dl Tismaneanu nu e vinovat de toate relele lumii romanesti. Cine spune asa ceva e alaturi cu drumul.

 3. william Says:

  Domnule Tudoran,daca tot am avut nefericea de a fi trimisi pe blogul domnului p…coiu, fiti bun macar si banati-l pe sobolanul de mai jos (poreclit ‘ridiche’ (leguma), in antiteza cu poza de macho pe care si-a ales-o):

  #

  * Riddick
  * February 19th, 2010

  * REPLY
  * QUOTE

  Nu ştiu ce mai aşteaptă Boc de nu-l demite pe acest nenorocit ! 👿

  Nota mea….nenorocitul fiind marius oprea/Pana acum ma amuza…dar dupa mizeria scrisa pe blogul lui p…coiu nu pot sa-i mai vad lui ‘ridiche’ mutra… nestalcita

  • Dorin Tudoran Says:

   @ William

   Nu pot bana pe cineva pe acest blog, pentru ce scrie pe alte bloguri.

   Banuiesc ca, in realitate, Riddick arata mult mai putin fioros decat vrea sa ne impresioneze via avatarul/gravatarul pe care-l foloseste.

  • Riddick Says:

   Păi Willy-yolalarity, nu vezi prea bine de la tine, din Dieen/Bayern…

  • Dorin Tudoran Says:

   @ william & riddick

   Gentlemen, fiti niste domni!

 4. Shadow Says:

  Ce anume nu poate fi adevarat dle Tudoran?

  Ca dl tismaneanu s-a referit la o „insertie” din interviul din evzilei? Ca intrega armata portocalie s-a desteptat „concomitent” ba unii chiar inaintea aparitiei respectivului articol? Sau ca dna Cornea nu si-ar fi spus opinia ca ar demisiona daca dl tismaneanu vine „sef”?
  Hai ca dvs sunteti oarecum „intern” in institutia respectiva cu toate ca de la mare departare luminati-ne si pe noi in marea de minciuna si manipulare din presa si nu numai.

  Se musca sau nu la „ordin” ? Si daca da e bine? E „democratic”? E „reformator”? Sau doar pur romanesc „fatalist” vorbind.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Shadow

   Ce NU pot sa cred (NU vreau sa cred) este ca declaratia doamnei Doina Cornea publicata ieri in Evenimentul zilei, declaratie preluata si de dl Vladimir Tismaneanu, este o declaratie mai VECHE si nu CEA MAI RECENTA, asa cum suntem lasati sa intelegem.

   Asemeni dvs., incerc sa vad despre ce este vorba si, nu va faceti nici o grija, pana la urma vom afla.

 5. Tinca Says:

  Si totusi, nu vad legatura dintre afirmatiile mai vechi sau mai noi ale doamnei Cornea pt ca cele doua declaratii folosite de „lilick” nu se contrazic absolut deloc.

  Intrebarea care se pune este simpla.

  I-a spus doamna Cornea lui Oprea ca daca il coopteaza pe Tismaneanu, ea va demisiona? Nu i-a spus. Nici acum un an nici acum 2 zile. Avem marturia clara a doamnei.

  Doamna Cornea poate foarte bine sa-l sprijine pe Oprea, poate foarte bine sa-i ceara lui Tismaneanu sa-l sprijine si el pe Oprea dar asta n-are absolut nicio legatura cu gogoritza d-lui Oprea, gogoritza pe care doamna Cornea a desfiintat-o categoric!

 6. Tinca Says:

  Indiferent de momentul in care doamna Cornea a facut declaratia respectiva si anume „Nu am nimic cu domnul Tismăneanu, e o persoană foarte respectabilă”, pozitia dansei e foarte clara fata de persoana domnului Tismaneanu.

  Si-a schimbat intre timp parerea? Nu exista absolut nicio declaratie a doamnei Cornea care sa confirme acest lucru. Deci, oricat ar incerca unii sa implice temporalul in acest „mini-scandal” este logic si la indemana oricui sa inteleaga ca din moment ce doamna Cornea il considera pe Tismaneanu „o persoana foarte respectabila” impotriva careia „nu are nimic”, este imposibil sa-i fi declarat lui Oprea ca isi da demisia daca domnul Tismaneanu va fi cooptat in proiectul respectiv.

  Si ca sa scapam definitiv de acest „drob de sare” n-ar fi mai simplu sa o intrebam – desiguri cei care au dreptul – pe doama Cornea daca declaratia lui Oprea exprima adevarul sau este o minciuna grosolana!?
  Din fericire, Doamna Cornea traieste si ar fi singura si totodata cea mai in masura sa faca lumina, definitiv, in aceasta chestiune mai mult decat penibila.

 7. Dorin Tudoran Says:

  @ Tinca

  Sunt sigur ca lucrurile se vor lamuri; cu cat mai curand, cu atat mai bine.

 8. Tinca Says:

  @D.Tudoran

  Sa speram ca se va face lumina. Altfel o sa ajungem sa punem termen de valabilitate pe parerile noastre. Sau, cine stie, vom fi obligati sa reconfirmam o data pe an, luna sau saptamana, in fata unei comisii, ca nu ne-am schimbat parerile fata de x sau y. Toate acestea din teama ca am putea fi banuiti de ceva ce, poate, nici prin gand nu ne-a trecut.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Tinca

   Se va face. Cât de repede? Nu depinde de mine.

   În ceea ce priveşte comisiile, nu sunt unul dintre cei ce genereaza inflaţia unor asemenea structuri…

 9. william Says:

  don’t worry Mr Tudoran, ‘Ridiche’ is safe with me (like in the fable with the wolf, the goat and the… radish, you can pass untroubled the river carrying the goat ), I don’t eat junks.. the worst punishment for ‘Ridiche’ is to let him as it is.. and that is exactly what I will do…

 10. Vasile Gogea Says:

  Doar citeva cuvinte: Doamna Doina Cornea, nici impotriva lui Nicolae Ceausescu – ca persoana biologica cu act de identitate in regula(daca l-a avut!) – nu „avea ceva”! Problemele incep atunci cind incepi sa definesti „ce n-ai” cu cineva! Doamna Cornea „avea” ce „nu avea” cu un regim, un sistem, o ideologie…
  Dupa cum, cred, ca si alti citiva au avut „ca n-au avut”… (nu stiu daca se „vede” ca incerc sa evit cuvintul – cu tot familionul lui – „comun”).
  Eu insumi, „am” multe in comun cu Domnul Tismaneanu, dar e posibil si sa „nu am” aceleasi lucruri in comun.
  Nici „o comisie” nu va putea fi abilitata vreodata sa evalueze ce „nu au in comun” niste oameni, chiar daca ei sunt in stare sa moara unul linga altul in aceeasi transee!

 11. niku_elektriku Says:

  noi vrem servici !
  nu servicii…

 12. Adrian P. Says:

  Chestiunea citatului din EVZ al doamnei Doina Cornea mi se pare secundara.

  Ce mi se pare foarte relevant este ca doamna Doina Cornea a publicat o scrisoare de sustinere pentru ramanerea lui Marius Oprea in fruntea Institutului. Iar domnul Timaneanu vorbeste de „invocarea/utilizarea numelui doamnei Doina Cornea”. Si chiar daca a facut-o in alt context, si chiar daca domnul oprea a invocat numele doamnei Cornea: atata timp cat doamna Cornea a scris o scrisoare argumentata de sustinere pentru domnul Cornea nu se poate vorbi despre „utilizarea” numelui ei, si omite sprijinul ei pentru domnul Oprea.

  La fel de relevant mi se pare felul in care domnul Tismaneanu vorbeste despre alti sustinatori ai domnului Oprea, si anume semnatarii apelului de sustinere, pe care ii reduce la formula „Caius Dobrescu si amicii sai”. Din cate am vazut sunt catre 50 de personalitati de marca, intre care si Dvs. Nu stiu, intreb, oare sunt toti amicii lui Caius Dobrescu? Si au semnat apelul pentru ca sunt amici, asa cum s-ar putea interpreta din formulare? Nici pe alti sustinatori ai domnului Oprea cum ar fi Herta Müller nu ii mentioneaza cu nici un cuvant.
  C

 13. Ovidiu Says:

  Nici asta nu pare a fi adevarata: „A treia precizare priveşte un aspect politic al situaţiei create în ultimele săptămâni. Marius Oprea nu vrea să părăsească un post, care nu e unul de cercetare, ci unul politic. Nu e prima dată când Marius Oprea are această intenţie. La finalul mandatului lui Emil Constantinescu, Marius Oprea a vrut să rămână la Cotroceni, sub Ion Iliescu. Argumentul său era că trebuie să lupte din interior cu adversarul Preşedintelui pentru care lucrase(m), prevalându-se de statutul de înalt funcţionar, deşi fusese numit – ca şi mine – politic. În 2000, înţelepciunea şi rigoarea doamnei Zoe Petre au nimicit un asemenea scenariu, pe jumătate penibil, pe jumătate ridicol. Acum, pentru a justifica eternizarea pe post, Marius Oprea se foloseşte de argumentul potrivit căruia el se confundă cu Institutul care i-a fost făcut cadou de Tăriceanu” (http://cristianpreda.ro/2010/02/19/un-interviu-si-3-precizari/)

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Ovidiu

   Ciudat!

   Doamna Zoe Petre il sustine pe Marius Oprea. Daca a (ar fi) avut o asemenea experienta cu dl Oprea, de ce-l (l-ar) sustine azi!?!

   In ceea ce-l priveste pe dl Preda, un om pe care, repet, il pretuiesc, dna Zoe Petre il critica, deseori, cu mare severitate.

   Din nou – ciudat!?!

   Asta nu inseamna ca este (ar fi) neaparat neadevarat.

 14. Tudorel Ghe. Says:

  Tacerea d-lui Tismaneanu in aceasta privinta devine tot mai apasatoare. De ce nu dezminte? De ce nu ofefra o explicatie? Mai sunt oameni care cred in el, imi inchipui: in primul rand lor le datoreaza o explicatie.

 15. ovidiu Says:

  D-le Tudoran, ma bucur ca mai aveti resurse sa fiti surprins de oameni si evenimente. 🙂 Dumneavostra pe unii din cei mentionati pe blogul acesta ii cunoasteti „direct”, mai mult sau mai putin, si tot va smulg un „ciudat” de doua ori intr-o singura replica. Darmite noi, ceilalti (nici un fel de modestie sau ipocrizie in departajarea asta), ce mai putem zice? 🙂

  Revenind la doamna Zoe Petre, tare imi este teama ca resentimentele domniei sale ii reduc din credibilitate: „”Nu mai devreme decât duminică seara, d-na Zoe Petre îl compara pe Băsescu cu Stalin – ceea ce, indiferent de context, este o insultă la adresa zecilor de milioane de victime ale stalinismului” (Andrei Cornea)”.

  (Iertare pentru inca un citat.)

 16. Dorin Tudoran Says:

  @ ovidiu

  Dupa opinia mea, sunt putini oameni care scriu la fel de bine romaneste ca dna Zoe Petre. Din acest punct de vedere, pentru mine a o citi este o delectare.

  Si, sa fim intelesi, textele dnei Petre nu ma incanta doar ca scriitura.

  Ca nu impartasesc totdeauna opiniile dnei Petre, nu e nici un secret. Nu a fost nici cand era in echipa de la Cotroceni. Ca alteori le impartasesc, marturisec „liber si nesilit de nimeni”.

  Si, in acelasi fel, „liber si nesilit de nimeni”, marturisesc ca am intalnit-o pe dna Petre prin prietenul meu (de atunci) Vladimir Tismaneanu. Asa am si ajuns sa obtin colaborarile dnei Petre la revista „Meridian”.

  Nu am citit/auzit afirmatia dnei Petre la care se refera dl Cornea, nu stiu care era contextul in care va fi fost facuta afirmatia cu pricina, dar, „la o privire fugara”, da, evident, mi se pare o comparatie nepotrivita.

  Ciudat, nu?

 17. ovidiu Says:

  Ce mai face prietenul dumneavoastra de atunci? Mai stiti ceva despre el? 🙂

  Chiar asa, nu e interesant (sau ciudat) cum se leaga o prietenie si apoi se destrama? Si cum comunica doi fosti prieteni prin intermediul blogurilor. 🙂

  Va doresc o seara linistita in continuare.

 18. Forumul de la Neptun Says:

  Un alt NEADEVAR….Nu poate exista asa ceva…..”Corectitudinea politica” ar interzice…., atat ” Stanga caviar ” cat si ” Dreapta piranhia „….Bertoll Brecht amticipa bine : ” Sa interzicem poporul ! „. Acum „s-a” evoluat. Ar trebui spus : ” Sa interzicem popoarele”….Ceea ce nu poate fi adevarat !

  http://www.cotidianul.ro/lovitura_de_stat_nucleara_in_niger-108473.html

  In 1996 – 2000 ( legatura cu cei doi fosti consilieri prezidentiali, M.Oprea si C.Preda….) am sperat si am actionat in sensul ca intr-adevar Romania se va desclesta de „grija fata de om”…Nu banuiam ca si „grija fata de capital „ este la fel de mare…In „Anschluss” ( „ …pentru eternitate ”…? ), Ion Popescu mi-a adus aminte de acele vremuri….

 19. victor L Says:

  Asa, vas`ca, dl M. Oprea nu voia sa plece de la Cotroceni, unde fusese consilierul presedintelui Constantinescu, cind a fost ales Iliescu. Voia sa ramina in continuare, caci lui doar pe viata i se acorda posturi.
  Nu e de neglijat acest aspect.
  Dar mai bine sa ne facem (unii) ca uitam.
  Tare mi-e teama ca M. Oprea vrea sa fie martir si lucreaza la rama.
  Pe cruce il punem pe dl Tismaneanu ca e tilhar evreu.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ victor L

   1. Ar fi interesant daca dna Zoe Petre, invocata de dl Cristian Preda, ara gasi timp candva sa confirme ori sa infirma spusele dlui Preda, sa aduca in pagina detaliile, contextul etc. momentului invocat de dl Preda.;

   2. Nu-mi aduc aminte sa fi folosit ori sa fi incurajat pe altii sa foloseasca jalnice referire la etnicitatea unor oameni. Dar, daca nu s-a inteles inca foarte limpede, o spun inca o data: a pune slabiciunile unui om in contul etnicitatii sale este o dovada de rasism. In cazul pe care-l mentionati – de antisemitism. Si asa ceva este inacecptabil.

 20. victor L Says:

  clarificari
  # de Vlad Stoicescu(Vizitator), vineri, 19 februarie 2010 – 13:44“Cred ca o lectura mai atenta a interviului ar elimina neclaritatile invocate de d-voastra. Declaratia doamnei Cornea nu este extrasa dintr-un interviu mai vechi si in niciun moment articolul nu insinueaza acest lucru. Este doar o reactie extrem de scurta a Doinei Cornea, careia i s-a solicitat un punct de vedere chiar in ziua realizarii interviului cu Marius Oprea. Doamna Cornea n-a spus ca nu-l sustine pe Marius Oprea pentru presedintia IICCMER, doar a infirmat ipotezele unui conflict cu Vladimir Tismaneanu. In plus, Doina Cornea a precizat extrem de clar ca nu vrea sa se implice in acest scandal. Numai bine, VS.”

  @ Tudorel Ghe.,
  daca vrei sa afli, atunci afli ca dl Tismaneanu nu s-a ascuns in gaura de sobolan. Citeste si vei afla.

 21. Forumul de la Neptun Says:

  Am comunicat cu Vladimir Tismaneanu destul de des pana in decembrie 2006, odata cu prezentarea RAPORTULUI sau in Parlament. In septembrie 2006, influentat de activitatea d-lui Tismaneanu, ma intalnisem cu fostii colegi de facultate intr-un Forum public la Brasov si ref. la anticomunism, antisecurism, acestia mi-au dat mandatul sa-i transmit d-lui Tismaneanu faptul ca Romania are alte prioriotati. Ulterior, am mai comunicat mult mai greu cu d-nul Tismaneanu.

  Marius Oprea este prieten cu unul din prietenii mei, fost coleg de facultate, aflat acum la Paris avand o solida pozitie profesionala, plecat imediat dupa1990 in Franta, dupa ce a avut o tentativa de trecere frauduloasa a frontierei inainte de 1990 ( terminata cu insucces atunci ). Acum cca. 3 ani am incercat sa discut cu Marius Oprea la sediul ICCR si din pacate nu am reusit….

  De ce personalizez extrem ? Nici ADEVARUL pare ca nu nu mai poate fi ADEVARAT….De aceea cred ca foarte importanta este implicarea noastra pentru a putea determina ca ADEVARUL sa fie ADEVARAT….Iar daca nu-i adevarat, sa-i spunem simplu : NEADEVAR ( chiar ar fi bine sa nu-i mai spunem MINCIUNA, care pare a fi prea participativa, prea incrâncenată..NEADEVARUL e mai „sportiv”….Nimeni nu risca nimic….)

 22. william Says:

  Se strange cercul in jurul lui Marius Oprea.?.. tot ce se poate, insa si oamenii de valoare din tara asta strang randurile in jurul lui!

  http://www.observatorcultural.ro/Ana-Blandiana-sustinere-pentru-Marius-Oprea*articleID_23269-articles_details.html

  am vazut ca dl tismaneanu e sustinut doar de cei din cercul dumnealui (si poate de cei cararora le-a facut servicii politice- asta ramane de vazut)

 23. Dorin Tudoran Says:

  @ William

  Multumesc pentru semnalare.

  Am postat link-ul ce conduce la textul dnei Balndiana aparut in Observatorul cultural.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: