GENERALUL IULIAN VLAD ESTE NEMULȚUMIT DE GENERALII BORDEA ARON ȘI DĂNESCU GHEORGHE

GENERALUL IULIAN VLAD ESTE NEMULȚUMIT DE GENERALII BORDEA ARON ȘI DĂNESCU GHEORGHE

Dacă apeși link-ul de mai sus, poți vedea cum, deși Bordea Aron (General-maior) și Dănescu Gheorghe (General-maior) întocmesc și execută planuri dintre cele maielaborate pentru compromiterea și izolarea obiectivului “TUDORACHE”, șeful lor, Secretarul de Stat Iulian Vlad (Genera-locotenent), este nemulțumit de rezultatele muncii la care sunt angajate multiple unități militare și servicii ale Securității.

Monolitul era imperfect – unii semnau Nume și Prenume, alții Prenume și Nume…

Anunțuri

19 răspunsuri to “GENERALUL IULIAN VLAD ESTE NEMULȚUMIT DE GENERALII BORDEA ARON ȘI DĂNESCU GHEORGHE”

 1. Loda Says:

  ,,Grea” munca au avut tovarasii, presupun ca va mustra si azi constiinta ca le-ati dat atat de lucru ! 🙂 Si cand te gandesti ca mai ,,e” cate unii care ,ignorand conditiile grele de munca ale tovarasilor, cartesc impotriva pensiilor mari ale fostlor securisti ! Asta e o atitudine inconstienta care ,,musai trebuie’ infierata ! 🙂 (eventual ,sa-i compromitem pe cei care vehiculeaza aemenea idei decandete).

 2. Dorin Tudoran Says:

  @ Loda

  Pai, infierarea celor ce cartesc impotriva privilegiilor regale de care se bucura „tovarasii” la care va referiti au si inceput sa fie facuta – pe ici, pe colo…

  O idee ar fi o nou lege a „compensatelor”: ce se ia din pensiile calaiilor sa se puna la loc prin scaderea pensiilor de care se bucura victimele. Ar fi parte din „reconcilierea nationala”, in care ne facem ca pedepsim calai si mai tragem o scatoalca victimelor. Adica, in spiritul „eticii si echitatii socialiste”…

 3. Virgil Says:

  Domnule Tudoran . Am o intrebare legata de turnatori si securitate. De ce toti turnatorii nu erau membri de partid (sau cel putin eu asa stiu) iar atunci cand deveneau membri de partid dosarul de colaborator era inchis automat. Sa inteleg ca era un canal pentru delatiuni ca mod de organizare in interiorul partidului ?

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Virgil
   A fost una din marile minciuni ca NU ERA VOIE sa se racoleze membri de partid. Multi membri de partid erau si ei foarte harnici turnatori si/sau vigilenti aparatori ai sistemului…

 4. PETITparis Says:

  Buna seara Domnule DORIN TUDORAN et Bonne année!
  Am putea sa stim si noi daca aveti vreo BANUIALA DESPRE NUMELE REALE ALE SURSELELOR INFORMATIVE:

  SURSELE INFORMATIVE:
  ,,MARIAN’’, ‘’MARTIN’’,’’LEON’’,’’NEAGOE’’,’’SUCIU’’,’’DORIN’’,’’DAN’’
  Et surtout (mai ales)

  ,,SORIN GRIGORESCU’’
  Merci.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ PETITparis

   pentru un oras asa de mic (paris), vreti sa stiti prea multe. Cand va veti muta la PARIS, s-ar putea sa aflati cate ceva.

 5. Liviu Antonesei Says:

  @) Dorin Tudoran

  Nici nu-ti imaginezi ce sechele a lasat „etica si echitatea socialista” pe aici! Chiar zilele astea, dam cu nasul in ea si inca unde nu te-ai astepta, ca unii din oamenii la care ma gindesc, au mai trait si cam pe unde traiesti matale, ori au facut dese drumuri intr-acolo… Cred ca mai degraba bagi camila prin gaura acului decit sa le scoti la baietii astia etica si echitatea, tendintele monopoliste, tactica insinuarilor securiste si alte delicatese intelectual-morale din mintile lor cam nivelate!

  • Dorin Tudoran Says:

   @ Liviu Antonesei

   Cum, maitre, un poet, fie el si „mediocru” – cum scria despre mine critiul si istoricul literar… Nicolae Plesita – nu-si poate imagina nici atata lucru?

   Despre cei muscati – pentru eternitate – de morbul nomenklaturii si puis pe monopolizat anticomunismul am mai scris, dar am senzatia ca nu destul. Asa ca, maitre, sa ne citim cu bine, ca unii se dovedesc chiar niste imense lepadaturi, puse pe monopolizatul – total si definitiv, nu? – al celor opuse celor pe care le-au cantat inainte, din tata-n fiu si din bunica-n nepoata, etc., putrezi-le-ar mustiucul tromboanelor in gat! Zici Comintern, zici anticomunsim!

 6. Liviu Antonesei Says:

  @) DT

  Am scapat si o virgula nelalocul eu, dar o las acolo, ca sa ma pedepsesc!

 7. PETITparis Says:

  ,,Cand va veti muta la PARIS, s-ar putea sa aflati cate ceva.,,???????
  GLUMITI???????
  d’accord.
  va asigur DRAGA DOMNULE DORIN TUDORAN ca apreciez UMORUL romano-american.

 8. Ramolitu Says:

  Asta e al doilea contact al meu cu birocratia si limbajul secu, dupa documentele pe care le-am citit in „Reprimarea miscarii Yoga in RO” – gasesc foarte interesant cum erau descrise diavolestile „planuri de masuri”.
  Un lucru am remarcat la punctul 3 in raspunsul lui Vlad „mai reanalizati … revendicarile, vedeti daca sunt REALE sau IMAGINARE…si ce implicatii presupune satisfacerea lor dpdv legal, politico-MORAL, si al intereselor de securitate”.
  Imi pare o exprimare cumva mai profesionista, rationala si mai departe de limbajul celorlalte note. Oare chiar Vlad le dadea unda verde generalilor sa va mai lase in pace. Va dadea cumva dreptate considerind ca revendicarile ar putea fi „reale” si ca ar fi moral sa va fie satisfacute? Sau pur si simplu voia sa-si conserve resursele si considera contraproductiv sa mai produca inca un disident ?

  Ramo’

 9. Dorin Tudoran Says:

  @ Ramolitu

  Cand am scris un serial de 10 -15 episoade, nu mai stiu exact numarul lor, in Romania literara, prin anii 90′ despre „Cartea Alba a Securitatii” am remarcat ca rezolutiile la Planurileor de Masuri ce i se trimeteau spre aprobare, etc. erau cu cateva clase peste gandirea celorlalti. Cu timpul am sa postez si asemenea exemple. Nu doar ca recomanda epuizarea tuturor celorlalte variante inainte de a aproba masuri „fara intoarcere”, dar nici nu avea mare incredere in ce i se trimetea. Era constient, probabil, de a) faptul ca se mintea pe rupte intre o Divizie si alta si b) de incompetenta crasa a unor mari mahari din Securitate. Intreba, de exemplu, in note pe marginea acestor Planuri sau Informari „Sunteti siguri ca asa stau lucrurile? Verificati inca o data!”

  Nu este o – Doamne iarta-ma, – aparare a lui Iulian Vlad, ci o remarca de bun-simt.

  Asadar, aveti dreptate, era constient de faptul ca antagonizarea extrema, impingerea spre radicalizare a celor ce incepeau sa vorbeasca limpede si tare, era contraproductiva.

 10. CARAIMAN Says:

  @ Ramolitu
  Sunt mai multe semne in documentele securitatii, publicate, ca Iulian Vlad temepera uneori zelul subalternilor care isi faceau de lucru si se legau la cap fara sa-i doara, numai ca aiba „activitate” si sa se arate vigileneti. Astfel, 1984, intr-o nota redactata de Directia de Contraspionaj, poetul Ioan Alexandru era acuzat ca ar fi fost în atentia serviciului de spionaj britanic, pentru recrutare!!! Actiunea a fost stopata de Iulian Vlad. Nu din ratiuniuni umaniatare sau pentru ca iubea poezia. Dar ca eventualele masuri sa nu duca la radicalizarea si, mai ales, internationalizarea cazlui unui poet care avea bune lagaturi in vest. Iar apostila, mai lunga, era: „Orice actiune pripita, orice masura simtita de cel în cauza poate avea implicatii majore in sens negativ. Nu trebuie facut nimic ce ar putea sa-i sensibilizeze inclinatiile contestatare”
  Exista si un caz, apropa hazliu. Un plan de masuri din 1980 al grupei operative „Eterul”, care se ocupa de contracararea Europei libere, a fost astfel adnotat de Iulian Vlad: „A durat mult, nu v-ati incadrat în
  termenul dat si nici nu s-a facut o treaba de care sa fim deplin multumiti.
  Planul e lipsit de idei conducatoare si de claritate. Sarcinile date unitatilor
  sint extrem de generale si fara posibilitati de control. O redactare sub orice critica… Frazele sint amalgamate si de dimensiuni kilometrice… Cu ceea ce ati prezentat acum, sa nu mai îndrazniti sa veniti. Nu va mai dau un termen, pentru ca si asa sintem cu problema la pamint.”
  Poftim, un general de securitate nemultumit de stilul subordanatilor in redacatarea planurilor de masuri. Nu mai vorbim de resemnare, „sintem cu problema la pamint”, pentru ca ascultarea Europei libere era singurul lucru care mai crestea in Romania.
  Asta nu inseamna ca Iulian Vlad era un om bun, dar macar stia cu cine are de face si, din cind in cind, mai dadea si cu ei de pamint.

  • Dorin Tudoran Says:

   @ CARAIMAN

   Chiar daca sunteti celebrul agent ce a infiltrat NATO (glumesc!), tot va dau dreptate. Exact acesta era unul din exemplele date da mine, cand am scris despre Cartea Alba a Securitatii. De ce? Pentru ca Ioan Alexandru si eu am fost colegi de grupa, uneori de banca, si ne-au legat foarte multe lucruri in facultate si tinerete. Apoi lucrurile s-au mai schimbat.

   In ceea ce priveste stilul si acuratetea in care erau redactate materialele, am unul si acelasi document in doua variante. In prima varianta, Geo Bogza si Dan Cristea erau identificati drept… prozatori.

   Ca nu scriau chiar generalii aceste documente este foarte posibil. Multi, insa, le dictau. Si dactilografa ce auzea, asta batea la masina. Ca sa nu mai spun ca, apoi, generalii semnau textele. Deci, fiind vorba de vietile oamenilor, macar puteau sa-i sacrifice respectand limba romana…

   Pot sa va spun, de pilda, ca atat de laudatul de catre Vadim & Comp general Aristotel Stamatoiu nu era chiar un… Platon… Dar nici asta nu era buba. Buba era ca erau cum erau si – din frica, parvenitism si altele – au fost nioste tortionari.

 11. Forumul de la Neptun Says:

  3. „ Mai analizati, inca o data, toate revendicarile lui „Tudorache” ( Dorin Tudoran ), vedeti daca sunt reale sau imaginare, ce implicatii presupune satisfacerea lor din punct de vedere legal, politico-moral si al intereselor de securitate „….

  Acum pot intelege mai bine de ce se lauda Cozmin Gusa cu „mentorii” sai…El nu le spune asa public, dar prea ii evoca „la greu”….
  La alt nivel, in lipsa CERTITUDINII, bagam „cat cuprinde” INCERTITUDINI….Asta inainte de 1990….Acum, e mai simplu…Desi avem mari INCERTITUDINI, le mascam in CERTITUDINI….Umanismul socialist vs. Pragmatismul capitalist….

 12. Liviu Antonesei Says:

  @) Virgil, Dorin Tudoran

  Nu e adevarat ca nu puteai fi racolati membrii de partid! Insa, pentru a fi racolati sau urmariti, pentru membrii de partid, era necesar acordul primului secretar al CC al PCR. In caietul secret gasit in seiful primei-secretare de la Iasi pe 22 decembrie 1989, din care, de-a lungul anilor presa a publicat navalnic, era practic dispuse alfabetic, numele si datele personale ale membrilor de partid pentru care se dadea acordul de racolare, prima parte a paginilor de la fiecare litera, sau pentru declansarea urmaririi informative, a doua parte a paginilor de la fiecare litera. Deci, partidul isi dadea acordul pentru racolarea propriilor sai membri si tinea evidenta acestora.

 13. CARAIMAN Says:

  @ DT februarie 11, 2010 la 00:34
  Din fericire nu sunt CARAIMAN-ul ala, sunt un munte mai mic, poate chiar un un deal sau o movila, acolo… Sau din nefericire. Ca daca eram ala, aveam acuma o pensie de dimensiuni patriotice, trageam pe nara miresmele zapezilor si brazilor de la Cheia, imi umpleam sufletul cu privelistea colectiei de tablouri si palavragem cu poetul P.Rom., lasindu-l sa creada ca este expert de arta. Glumesc si eu.
  Lucrurile stau asa. Pentru ca tatal pruncutilor avea legaturi si cu greii de la EL, fisa lui a glisat de la sectorul arta & cultura si in dosarul „Melita si Eterul”, pe care l-am cercetat mai atent. Acolo m-a frapat „inteligenta” lui Iulian Vlad, peste media subalternilor, si deci mult mai periculoasa pentru victimele securitatii. Dar benefica pentru el, in amintirile si opiniile noastre, in rasucirea din decembrie 89, de unde si abandonarea cuplului…
  Abia pe urma a vazut ca pe net sunt inca accesibile „Cartile dalbe, carti…” Am recitit si iar m-am minunat.
  Ce lume, domnule, ce lume! Si prin ce-am trecut si mai trecem!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: